cover image
Egyéb

Komlósi Péter veszi át a szentesi női csapat irányítását

2019. március 6. 12:30

A Szentesi Vízilabda Klub közleménye szerint a jövőben a klub egykori játékosa, Komlósi Péter irányítja a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatát. A szentesi születésű szakember másodedzője Brávik Fruzsina lesz.

„Remek infrastrukturális körülmények között és eszközháttérrel dolgozhatunk napról-napra a Hungerit-Szentesi VK-nál, munkánk fontos része lesz a fedett és nyitott uszoda" – kezdte székfoglalóját a 42 éves Komlósi Péter, aki Szentesen nőtt fel, nálunk debütált az OB I-ben - áll a klub hivatalos közleményében.

„Csapatunk fiatal játékosokból áll, ami nagyon tetszik, mert nevelő munkát szeretnék végezni, valamint fejleszteni őket. Örülök ennek az összetételnek" – jegyezte meg női csapatunk új vezetőedzője.

Komlósi kinevezésével egyfajta garanciát is kaphatnak a játékosok a következő szezonra.

„Értékeinket megőrizve a nyáron szeretnénk megerősíteni a keretünket, így a kinevezésem ebből a szempontból is fontos, hogy ennyivel előrébb tarthatunk majd, illetve akik jönnének hozzánk, azok biztosan tudhatják majd, hogy a 2019-20-as idényben én irányítom a csapatot" - beszélt a jövőről.

Komlósi Péter másodedzője Brávik Fruzsina lesz. „Gyakorlatilag két hónap próbamenet következik, Fruzsinával, a játékosokkal és velem. Szép, ígéretes munkának ígérkezik, ahogyan beszélgettem Brávik Fruzsinával, hasonló elképzeléseink vannak, így úgy gondolom, jól működő stábot alkotunk majd" – árulta el Komlósi Péter, akit játékosaink ma délután az első edzésen ismerhetnek meg.

Szlovák és kuvaiti szövetségi kapitányi megbízatása után 2017. nyarán Vidumanszky László nagyon nehéz időszakban vette át a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzői pozícióját, aki kétszeres BEK-, magyarkupa-győztes és csehszlovák olimpikon. Nem kisebb feladattal kellett megbirkóznia, minthogy három földrészről származó játékosokból építsen eredményes csapatot. Négy nyelv használatával kovácsolta össze őket. Sikerrel járt, amiért a Szentesi Vízilabda Klub rendkívül hálás a trénernek, akinek tankönyvéből oktatják a sportágat a Szlovák Testnevelési Egyetemen. Másfél év után másodedzője, Brávik Fruzsina váltotta kispadon ideiglenesen, akinek a helyét most Komlósi Péter vette át.

Névjegy:
Komlósi Péter 1977-ben Szentesen született. Játékos-pályafutása itt indult, a Szentesi VK-ban mutatkozott be az OB I-ben, később egy évet a Ferencvárosban, hármat a francia Nizzában vízilabdázott. Hét évet töltött a Szeged Betonnál, ahol legnagyobb sikerét érte el 2009-ben, amikor LEN-kupát nyertek. Pólózott a Szolnokban és a Debrecenben, ahonnan visszavonult. Két év szünet után újrakezdte a Szentesben, ahol végleg befejezte 2015-ben. Edzőként a szentesi utánpótlásban kezdett el dolgozni, majd két szezont a Debrecennél töltött, második évében a férfi OB I felsőházába is bejutott együttesével.
Vízilabda hírek