cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Teltházas szentesi uszoda várja az olaszokat

2019. március 4. 13:00

Női válogatottunk kedden 18:30-kor játssza utolsó Világliga/Európa Kupa-selejtezőjét az idei sorozatban. Az Olaszország elleni meccsen a tét számunkra a csoport második helye, illetve természetesen a presztízs.

A hétköznapok forgatagában női válogatottunk tagjai koncentráltan végzik feladatukat, hogy aztán a nagy napokon, a meccsnapokon tapsolhasson nekik a publikum. Így van ez momentán Szentesen is, ahol vasárnap óta készül a szakmai stáb aktuális kerete, amely kedden 18:30-tól Olaszország ellen vív Világliga/Európa Kupa-selejtezőt.

A hétfő minden bizonnyal Németh Boglárkának indult a leghamarabb, lévén a dr. Fritz Péter mellett dolgozó táplálkozási tanácsadó hajnalban indult Budapestről a Kurca partjára, hogy véradatokat elemezzen, a testösszetétel mérésére szolgáló InBody-géppel nézze meg a játékosok pillanatnyi állapotát – illetve miként fogalmazott: „Beszélgetek velük, igyekszem őket jól megismerni, hogy számíthassanak rám bármiben, amiben csak lehet, hiszen sok minden, így a lelki tényezők is szerepet játszanak az ideális táplálkozás, vitamin- és energiaszükséglet kérdéskörében.”

MVLSZ_Noi_edzes_20190304_MaD_002.jpgA sajtónyilvános edzésen a társaság nagyja mindenesetre energikusnak tűnt, látszott, érződött, mindenki bizonyítani akarja, hogy helye van a keretben. Így az első alkalommal meghívott Faragó Kamilla is, akin a medenceparton érződött kicsit a megilletődöttség.

„Keszthelyi Rita is mondta, hogy legyek bátor, csináljam azt, amit a klubban – igyekszem ennek megfelelni. Nagyon kedvesek, segítőkészek a többiek” – mondta két interjú között a 18 esztendős UVSE-tehetség, bevallva, azért izgul, hogy lehetőséget kap-e majd az olaszok ellen.

MVLSZ_Noi_edzes_20190304_MaD_011.jpgS hogy miért lesz fontos az összecsapás? Bíró Attila amondó: „Elsősorban szeretnénk visszavágni az egygólos vereségért, ami természetesen nem lesz egyszerű, másodsorban pedig, ha már a csoport első helyét nem szerezhetjük meg, akkor másodikként zárnánk. Az Európa-kupa hatos döntőjében majdhogynem mindegy, kivel játszunk, de a presztízs, magunk, illetve a szentesi közönség miatt sem mindegy, hol végzünk.”

A szakember hozzátette, kielemezték a két csapat olaszországi összecsapását, amelyet a vendéglátók decemberben 13–12-re megnyertek, és bízik benne, hogy a taktikai felkészülés ezúttal már a vízben is látszódni fog, nem úgy, mint a legutóbbi alkalmakkor.

MVLSZ_Noi_edzes_20190304_MaD_005.jpg„Az előző mérkőzéseinken voltak hullámvölgyeink. Most is négy húsz éven aluli játékos van ugyan a keretben, de bízom benne, hogy a rutin így sem fog hiányozni. Szentesen az én irányításommal először játszik a csapat, profi körülmények között készülhetünk. Remélem, holnap telt ház előtt játszhatunk, és győzelemmel tudjuk megörvendeztetni az itteni közönséget” – említette a kapitány, aki akkor még nem tudta a jó hírt, miszerint mindegy jegy elkelt a találkozóra.

A magyar válogatott már biztos továbbjutó, azaz ott lesz az Európa-kupa hatos döntőjében, amelyet március 28. és 31. között rendeznek Torinóban. Onnan az első három jut a Világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

MVLSZ_Noi_edzes_20190304_MaD_008.jpgA női válogatott olasz elleni kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 17, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország, Szentes, 18:30
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik.

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga