cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Magyar-olasz: jegyek még kaphatóak

2019. március 3. 9:15

A Bíró Attila irányította női válogatottunk kedden Olaszország ellen zárja a Világliga/Európa Kupa-selejtezőt. A Szentesi Sportuszodában megrendezésre kerülő találkozóra még megvásárolhatóak a belépőjegyek.

Miként arról korábban beszámoltunk, tekintettel arra, hogy az utolsó forduló előtt Olaszország hét ponttal megelőzve a mieinket vezeti a selejtező B-csoportját, az elsőség szempontjából nincs tétje a keddi, szentesi összecsapásnak. Ám miután a franciákat fogadó Hollandia egy ponttal van válogatottunk mögött, a második hely szempontjából sorsdöntő a parti. Ezek pusztán a számok alapján a tények. Ám ennél fontosabb, hogy minden magyar-olasz valódi presztízzsel bír, hiszen meglehetősen hosszú ideje vívnak ádáz csatákat a két ország legjobbjai.

Nem volt ez másképp legutóbb, a felek veronai találkozóján is, ahol decemberben 0-4-ről állt talpra Bíró Attila csapata, közel állt a győzelemhez is, de végül 13-12-es vereséget szenvedett. Természetesen most a visszavágás vágyával várja a társaság az újabb rangadót. 
 
A keddi mérkőzésre a belépőjegy 1000 forintért megvásárolható a Szentesi Sportuszoda pénztárában 8:00-20:00-ig. További információk a +36 30 594 71 58-as telefonszámon kérhetők (Szentesi Sportuszoda).
 
A női válogatott olasz elleni kerete 
Kapusok: Gangl 
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd) 
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

szentesplakat.jpgNői Világliga/Európa Kupa-selejtező 
Az állás 
A-csoport:
 1. Oroszország 17, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0 
B-csoport: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0 

10. játéknap, 2019. március 5. 
A-csoport: 

Görögország-Spanyolország 
B-csoport: 
Magyarország-Olaszország, Szentes, 18:30 
Hollandia-Franciaország 

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik. 

Vízilabda hírek
Női válogatott