cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Íme, az olaszok elleni keret!

2019. február 28. 15:29

Női válogatottunk kedden Olaszország ellen zárja a Világliga/Európa Kupa-selejtezőt. A szentesi összecsapásra Bíró Attila kijelölte keretét, amelyben a 18 esztendős Faragó Kamilla is megtalálható.

Tekintettel arra, hogy az utolsó forduló előtt Olaszország hét ponttal megelőzve a mieinket vezeti a selejtező B-csoportját, az elsőség szempontjából nincs tétje a keddi, szentesi összecsapásnak. Ám miután a franciákat fogadó Hollandia egy ponttal van válogatottunk mögött, a második hely szempontjából sorsdöntő a parti. Ezek pusztán a számok alapján a tények. Ám ennél fontosabb, hogy minden magyar-olasz valódi presztízzsel bír, hiszen meglehetősen hosszú ideje vívnak ádáz csatákat a két ország legjobbjai.

Így volt ez a felek veronai találkozóján is, ahol decemberben 0-4-ről állt talpra Bíró Attila csapata, közel állt a győzelemhez is, de végül 13-12-es vereséget szenvedett. Természetesen most a visszavágás vágyával várja a társaság az újabb rangadót.

„Egyrészt azt gondolom, a második helynek is értéke van a csoportban, hiszen bár a görög válogatott is erős, Európa-bajnoki ezüstérmes, de a spanyol csapatot jobbnak tartom – utalt az Európa Kupa hatos döntőjére, a selejtező A-csoportjára (amelyet az oroszok megnyertek, és az utolsó fordulótól függetlenül Spanyolország a második, Görögország a harmadik helyen végez) Bíró Attila. – De ami legalább ennyire fontos, feltétlen szeretnénk visszavágni az olaszoknak a decemberi vereségért. Veronában is rosszul kezdtünk, de voltak nagyon jó periódusaink, és nagyon nehezen tudtak nyerni. A csoportban csak ellenünk szenvedtek meg, most az a tervünk, hogy a torkukon akadunk.”

A szövetségi kapitány 14 játékost hívott meg a keretbe, köztük egy újoncot, az elmúlt időszakban az UVSE-ben tehetségét megvillantó 18 esztendős Faragó Kamillát: „Másfél esztendeje figyelem külön, a bajnokságban és a nemzetközi porondon is veretlen, kupagyőztes klubcsapatában egyre inkább meghatározó szerepet játszik. Hónapról hónapra, hétről hétre jobban teljesít, az elmúlt évek több mint tíz Euroliga-meccsének tapasztalata érződik rajta. Ugyanazt a bátor, vagány játékot várom tőle a válogatott edzéseken, és ha úgy alakul, hogy bekerül a 13-as keretbe, akkor a mérkőzésen is” – mondta a kapitány, majd hozzátette: „Korábban is említettem, az elkényelmesedett, alibi játékot nem tolerálom, bátran nyúlok a fiatalokhoz, szükség van a lendületre.”

Ami pedig a helyszínt illeti, Bíró Attila örül, hogy a női vízilabda egyik fellegvárában játszanak majd: „Hasonlóan sikeres mérkőzés a tervünk minden szempontból, mint volt a novemberi, egri, franciák elleni mérkőzés. Ezzel is szeretnénk megköszönni Szentes női vízilabdába vetett bizalmát, nyugodtan mondhatjuk, a szentesi női póló ünnepére készülünk.”

A női válogatott olasz elleni kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)


Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 17, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország, Szentes, 18:30
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik.



Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga