cover image
Egyéb

UVSE: ismét döntetlen itthon a Padovával, ismét idegenben kell győzni

2019. február 23. 21:22

Benczur Márton csapata nagyot harcolva mentette 6-6-os döntetlenre otthon az Euroliga negyeddöntőjének első felvonását, csak úgy, mint tavaly, Olaszországban kell nagyot alkotni.

Az első félidőben nyomatékosította az UVSE, hogy nem történhet meg az, ami tavaly: Gangl Edina magabiztos volt az ugyanannyira magabiztos védőfal mögött, Keszthelyi Rita, Szücs Gabiella, Rybanksa Natasa és Faragó Kamilla egy-egy lövése beakadt, 4-2 állt a szurkolókkal teli Hajós-uszoda eredményjelző tábláján.

Fordulás után a harmadik etapban azonban valami megváltozott: a bekeményítő, sokat zónázó Padova megfojtotta a házigazda támadásait, ráadásul Queirolo irányításával összehozott egy 3-0-as menetet. Sőt a záró játékrész elején Armit is gólt jegyzett, 6-4-re vezetett az olasz együttes. A játék nem ment az UVSE-nek, nem ízlett valahogy a vendégek játéka, ellenben szívósan küzdött, ment, gürcölt a csapat. És meglett az eredménye: Faragó szépített, a Padova támadásait hátrányban is sikerült kivédekezni, majd három másodperccel a vége előtt Keszthelyi egyenlített.

Tavaly 7-7, most 6-6 a Hajósban. Tavaly végig dominálva 8-6-ra győzött kint az UVSE, most ezt kell megismételni. Ami egyértelmű: ennél jobb teljesítmény kell, és ennél jobban is játszik majd minden bizonnyal a csapat.

Női Euroliga
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
UVSE-Hunguest Hotels–Plebiscito Padova (olasz) 6-6 (2-1, 2-1, 0-3, 2-1)
Gólszerzők: Keszthelyi
2, Faragó K. 2, Szücs, Rybanska, ill. Queirolo 2, Grab, Ranalli, Meggiato, Armit
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Kinef Kirishi (orosz)–Vouliagmeni NC (görög) 11-10
Sant Andreu (spanyol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 7-16
Ekipe Orizzone (olasz)–CN Sabadell (spanyol) 9-12

A második mérkőzéseket március 9-én játsszák.
Vízilabda hírek
uvse
euroliga