cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: a Honvéd lett a befutó

2019. február 23. 20:30

Az alapszakasz utolsó fordulójában Merész András csapata ismét döntetlent játszott a BVSC-vel, ami elég volt számára a felsőházba jutáshoz.

Az A-csoport szombati ki-ki meccsei közül a szombathelyi parti volt az első, amelyen a Szentesnek elszálltak a felsőházi esélyei. Az AUVS ugyanis szívós küzdve, három negyed után 5-3-ra vezetve haladtak a győzelem felé. A vendégek ugyan a záró menetben mindent egy lapra feltéve mentek előre, ám Kovács Barnabás pazar formában védte a hazai kaput. Hegedűs Bence révén a Szentes egy másodperccel a vége előtt egyenlített, így lett 5-5, és jött el az uszodából két szomorkás csapat. Az AVUS közel, nagyon közel állt a győzelemhez, a Szentes pedig lemondhatott álmairól.

Persze mint aztán kiderült, a Honvéd nem engedte ki a kezéből a nyolca jutást. Miként várható volt, a BVSC ellen ezúttal is feszült, éles meccsen fej-fej mellett haladtak a felek, pontosabban azt követően, hogy Merész András együttese 1-3-ról egyenlített. A vezetést a harmadik negyedben Simon Roland akciógóljával vette át a Honvéd, amely annak ellenére, hogy egy ponttal is a legjobb nyolc között találta magát, természetesen szintén győzelemre játszott, s amelyben Szivós Márton és Decker Attila, két világbajnok is hozta magát. A végeredmény 46 másodperccel a vége előtt Várnai Kristóf találatával alakult ki, hiszen utána mindkét együttes hiába támadott – a Honvéd hibázott, hátul azonban Decker leszedte Czigány Károly távoli lövését. Ez felsőházat ért a Honvédnak.

Így hiába győzte le a Pécs roppant magabiztosan (13-6) a KSI-t, az FTC, az Eger, a BVSC és a Honvéd küzdhet majd a legjobb nyolc között.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 14. forduló
A-csoport
AVUS-Metalcom-Szentes 5-5 (2-1, 1-1, 2-1, 0-2)
Gólszerzők:
Basara 2, Garancsy, Irmes P., Ekler B., ill. Chrysovalantis 2, Hegedűs B., Nagy M., Vörös
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-BVSC-Zugló 7-7 (1-1, 2-3, 3-2, 1-1)
Gólszerzők:
Szivós 2, Kardos 2, Illés, Simon R., Simon A., ill. Várnai 2, Török 2, Pásztor 2, Szabó B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért-KSI 13-6 (4-0, 5-0, 2-5, 2-1)
Gólszerzők:
Csaba M. 3, Rakonjac 3, Csacsovszky E. 2, Chilkó 2, Csacsovszky A., Jakab, Zerinváry, ill. Dávid Z. 2, Bóbis, Horváth Á., Bihácsi, Tóth G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Csütörtökön játszották
ZF-Eger- FTC-Telekom Waterpolo 5-9

A csoport végeredménye: 1. FTC 42, 2. Eger 34, 3. BVSC 21, 4. Honvéd 20, 5. Pécs 19, 6. Szentes 17, 7. AVUS 10, 8. KSI 0

Felsőházban folytatja: FTC, Eger, BVSC, Honvéd
Alsóházban folytatja: Pécs, Szentes, AVUS, KSI
Vízilabda hírek
férfbajnokság