cover image
Egyéb

Felsőházban a Szolnokot legyőző Debrecen

2019. február 23. 20:45

A DVSE a Szolnok felett aratott 10-8-as, bravúros győzelemmel zárta az alapszakaszt és menetelt a felsőházba. A Tatabánya Kaposváron, az OSC Miskolcon, a Vasas pedig hazai medencében nyert az alapszakasz utolsó fordulójában.

A csütörtök esti Eger-Ferencváros nyitómérkőzés után szombaton délután folytatódott az E.ON Férfibajnokság alapszakaszának utolsó fordulója, méghozzá izgalmas csatákkal. A mindent eldöntő tizennegyedik kör előtt öt csapat is versenyben volt a felsőházért - az A-csoportban a Honvéd, Szentes, Pécs trió, míg a B-csoportban a Debrecen, UVSE páros pályázott a legjobb nyolcba.

A B-csoport küzdelmeit a Kaposvár-Tatabánya összecsapás nyitotta. A dunántúli rangadót a sereghajtó kaposváriak kezdték jobban, félidőben 4-2-es házigazda vezetés mellett cseréltek térfelet a csapatok. A harmadik felvonás első percében Varga Zsolt növelte tovább a hazai előnyt, majd Hoppál Gergely büntetője után újfent a vendéglátók nyolcasa volt eredményes, centergóljával pedig visszaállította a háromgólos különbséget. A villámgyors gólváltás felpaprikázta a vendég bányászokat, akik a negyed végére kiegyenlítettek és fordítottak (6-8). A záró játékrészben kapaszkodtak ugyan Berta József tanítványai, a Tatabánya 9-8-ra megnyerte a mérkőzést.

Izgalmas párharc várt a Komjádi-uszoda közönségére is. A nemrégiben edzőváltáson átesett Vasas a felsőházi álmokat dédelgető UVSE-vel nézett farkasszemet. Az első nyolc percben hazai-, és vendégoldalon egyaránt egy-egy találat született. Hasonlóképpen alakult a második felvonás is, majd fél perccel a nagyszünetet jelző dudaszó előtt Vogel Simon emberelőnyben értékesített találatával átvette a vezetést Bóbis Máté együttese (3-2). Az angyalföldi előny ellenére Benedek Tibor ifjú tehetségei nem tettek le a győzelemről, azonban a Vasas már nem engedte ki a három pontot a kezéből. A megbízott edzőből lett vezetőedző, Bóbis Máté irányításával tehát besöpörte első diadalát a piros-kék alakulat, míg az UVSE elesett a felsőháztól.
 
Az este hétkor kezdődő Debrecen-Szolnok találkozó első ráúszására eldőlt, hogy az OSC, a Szolnok és a Miskolc mögött a DVSE folytathatja a felsőházban az E.ON Férfibajnokság küzdelmeit. Az örömhír ellenére azonban Miroslav Bajin legénysége nem feltartott kézzel ugrott medencébe a Bajnokok Ligája főtáblás Szolnok ellen. Sőt, meglepetésre az első negyedet 3-1-re nyerték meg a cívisvárosiak, félidőben pedig már 7-1-re vezetett a hajdúsági együttes. Nagyszünet után magasabb fokozatra kapcsoltak Zsivko Gocics tanítványai, és fel is zárkóztak kettőre, azonban egalizálniuk és fordítaniuk nem sikerült. A Debrecen a hazai nevelésű Fekete Gergő, valamint Dőry Farkas vezérletével bravúros, 10-8-as győzelemmel zárta az alapszakaszt. 
 
Az alapszakasz záró fordulójában a Miskolc a hibátlan mérleggel büszkélkedő OSC-t látta vendégül. A rangadót Vad Lajos legénysége végig vezetve, magabiztosan nyerte meg, így a Ferencvároshoz hasonlóan az újbudai együttes is veretlenül zárt csoportja élén. 
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 14. forduló

B-csoport

Kaposvári VK-Tatabánya 8-9 (2-1, 2-1, 2-6, 2-1)
Gólszerzők:
Varga Zs. 3, Tóth K. 2, Juhász-Szelei, Lukács Á., Giga, ill. Kalanovics 5, Kuncz 2, Hoppál, Máthé
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket-UVSE Hunguest Hotels 7-5 (1-1, 2-1, 3-1, 1-2)
Gólszerzők:
Bencz 2, Miklós, Szabó B., Sélley Rauscher, Hegedűs, Vogel S., ill. Baksa 2, Korbács 2, Dala
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen-Szolnoki Dózsa 10-8 (3-1, 4-0, 2-4, 1-3)
Gólszerzők:
Fekete 3, Dőry 3, Macsi P., Kovács G., Durik, Vidovics, ill. Prlainovics 4, Bátori, Jansik D., Aleksics, Raskovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc-A-Híd-OSC-Újbuda 9-12 (2-6, 4-3, 0-3, 3-0)
Gólszerzők:
Bowen 3, Nagy Á. 2, Misics 2, Stojanovics 2, ill. Salamon 3, Hárai 2, Ubovics 2, Randelovics 2, Erdélyi, Kovács G., Manhercz K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A csoport végeredménye: 1. OSC 42, 2. Szolnok 33, 3. Miskolc 30, 4. Debrecen 18, 5. Tatabánya 13, 6. UVSE 12, 7. Vasas 11, 8. Kaposvár 7
 
Felsőházban folytatja: OSC, Szolnok, Miskolc, Debrecen
Alsóházban folytatja: Tatabánya, UVSE, Vasas, Kaposvár

Vízilabda hírek