cover image
Egyéb

Újabb Fradi-bravúr: győzelem a Dunaújváros ellen!

2019. február 22. 14:38

Béres Gergely csapata a női bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában 10-8-ra győzött az újvárosiak ellen.

Talán nem túlzás kijelenteni: feljövőben a Fradi! Béres Gergely csapata az előző fordulóban már képes volt átlépni az árnyékát, és pontot rabolt a BVSC ellen, most pedig rátett erre is egy lapáttal: legyőzte a Dunaújvárost!

A III. kerületi TVE uszodájában rendezett összecsapáson 3-2-ig rendre a zöld-fehérek vezettek, ám a harmadik negyed elejére zsinórban lőtt három góllal már az újvárosiak 5-3-ra vezettek. Később 6-4 és 7-5 is volt az állás, úgy tűnhetett, ha nehezen is, de hozza Mihók Attila együttese a pontokat. Nem így lett, mert a szívósan védekező, Csabai Dóra ellenállhatatlan játékra, Bujka Barbara és Takács Vivien centerezésére építő FTC hatalmasat küzdve öt góllal választolt a triplára! Az említtet Európa-bajnok kettős mellett meg kell említeni Gémes Anett és Muzsnay Fanni teljesítményét, de voltaképpen minden fővárosi pólósnak járt a dicséret, hiszen a társaság többet talált kaput, hátul nagy összhangban semlegesítette a riválist. Azt a riválist, amely uszodája felújítása miatt nehéz helyzetben van (edzések, meccsek hol itt, hol ott), mintha kezdene kicsit felőrlődni ebben a helyzetben. Mindenesetre nagy meccsnek ígérkezik az alapszakasz második helyét így eldöntő Dunaújváros-BVSC találkozó, amelyet a Szőnyi útról közvetít majd március 2-án az M4 Sport! A Fradi pedig bizonyította, bizony igencsak számolni kell majd vele a rájátszásban.

Női OB I., Alapszakasz, 16. forduló
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–FTC-Telekom Waterpolo 8-10 (1-2, 3-1, 3-4, 1-3)
Gólszerzők:
Vályi V. 3, Menczinger 2, Garda, Gurisatti, Hováth B., ill. Csabai 3, Gémes 2, Muzsnay 2, Bujka 2, Mihailovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények
Hungerit-Szentes–ZF-Eger 9-10
BVSC-Zugló–Budapesti Honvéd 24-8

További program
Február 23., szombat
RB-Tatabánya–Szeged SZTE, Tatabánya, 16:00

Az állás: 1. UVSE 42, 2. Dunaújváros 36, 3. BVSC 31, 4. FTC 31, 5. Eger 21, 6. Szentes 15, 7. Szeged 6, 7. Tatabánya 6, 9. Budapesti Honvéd 0
Vízilabda hírek
női bajnokság