cover image
Egyéb

Megtartotta alakuló ülését a Vízilabda Európa-bajnokság Szervező Bizottsága

2019. február 18. 18:15

Ma délben megtartotta alakuló ülését a 2020. évi Vízilabda Európa-bajnokság Szervező Bizottsága. A hazai rendezésű kontinensviadalnak 2020. január 12. és 26. között Budapest ad majd otthont.

Az eseményen részt vettek a Szervező Bizottság tagjai: Vári Attila, elnök; Bokor Balázs, protokolligazgató; Dala Tamás, létesítményigazgató; Dohány Csaba, logisztikai igazgató; Kmety Ildikó, EMMI delegált; dr. Komlódi András, jogi igazgató; Kollár Edina, operatív igazgató; Lakatos Tibor, BM delegált; dr. Molnár Tamás, sportigazgató; Móré Tamás, gazdasági igazgató; Petrovics-Mérei Andrea, médiaigazgató; Rózsa Gergely Iván, marketingigazgató valamint Vékássy Bálint, MOB delegált.

A Kormányzati támogatásból megvalósuló, kiemelt hazai esemény 2020. január 12. és 26. között kerül megrendezésre a Duna Arénában. A kontinensviadal mindamellett, hogy olimpiai kvalifikációt biztosít, a kiemelt jelentőségű sportdiplomáciai események közé tartozik.

Az alakuló ülésen a Szervező Bizottság elfogadta a saját ügyrendjét, majd az Európa-bajnokság előkészítésével kapcsolatos, aktuális kérdésekről egyeztetett. Továbbá Vári Attila felkérte a tagokat, hogy vállalják a 2019. évi FINA Női Vízilabda Világliga Szuperdöntő Szervező Bizottságának tagsági feladatait is, melyet a jelenlévő tagok örömmel el is vállaltak.

„A LEN és a FINA delegáció nemrégiben Budapesten járt, ahol megkezdődtek az eseményekkel kapcsolatos egyeztetések. A rendezés következő fontos feladata és egyben mérföldköve a Szervező Bizottság megalapítása volt, amely az előttünk álló időszakok feladatainak elindítását is jelenti. A saját területükön kiemelkedő szaktekintélyek biztosítékai annak, hogy az eseményeink magas színvonalon kerülnek majd megrendezésre” - mondta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.
Vízilabda hírek
2020-21 up-bajnokságok
eb
vári attila