cover image
Egyéb

Felsőházat érő BVSC-pont Egerben!

2019. február 16. 19:41

Az E.ON Férfibajnokság A-csoportjában Szücs Levente csapata kétgólos hátrányból fordítva úgy tűnt nyer, végül 11-11-re végzett a Bitskey-uszodában, így már biztos a felsőházban folytathatja. A Pécset legyőző Szentesnek is megmaradt az esélye erre.

A szombathelyiek pazarul kezdték a meccset a KSI ellen, hiszen a második menet közepén 8-0 állt a táblán. Matajsz Márk együttese a 9-1-es fordulás után már kevésbé „hajszolta” az eredményt, a vendégek is képesek voltak a jobb teljesítményre, így végül közte „csak” tíz lett, avagy az AVUS 14-4-gyel gyűjtött be a pontokat.

Az FTC fokozatosan őrölte fel a Honvéd erejét: a 3-2-es első negyed után a másodikban kettőt tett közé Varga Zsolt csapata, majd a harmadikban nyitotta ki a gólzsákot, s végül 13-4-re győzött.

SER_7293.JPGAz Eger 4-2-re, 5-3-ra, 7-5-re, 8-6-ra is vezetett a BVSC ellen, szoros volt a parti, ám úgy tűnt, Dabrowski Norbert legénysége, ha nem is könnyen, de hozza a meccsét. Aztán nem így lett, mert a vendégek 6-8 után zsinórban négy gólt szerezve fordítottak! A harmadik etapban Sugár Péter fórból, majd Pásztor Mátyás megúszásból talált be, aztán a záró menetben Török Béla szabaddobása, illetve Létay Krisztián fórból eleresztett lövése akadt be. S miután a szokás szerint a csapatjátékkal operáló (ezúttal 7 játékosa lőtt gólt a zuglóiaknak) BVSC hátul nem engedett, Szakonyi Dániel jól védett (58%-kal hozta le a partit), Nikola Murisics csak 42 másodperccel a vége előtt tudott szépíteni. Azért a négyig jutó Pásztor lőtt még egy szabaddobás gólt, ami kiderült, kellett, nagyon kellett a BVSC-nek. Sztrahinja Rasovics - miután Létay kipontozódott- négy másodperccel a vége előtt betalált, úgy tűnt, elviszi a pontokat a vendég, de végül nem így lett: a középkezdés után hosszú tanakodás következett, amelynek az lett a vége, hogy szabálytalan vízben tartózkodás (Létay) miatt az Eger büntetőt lőhetett. Ezt Rasovics értékesítette, így 11-11 lett a vége. A BVSC ezzel az egy ponttal is bebiztosította helyét a felsőházban!

SER_7353.JPGIde vágyik a Pécs is, de „megfázott” Szentesen. Pellei Csaba csapata ugyanis otthon ismét igazolta, szépen fejlődik: 5-2-re vezetett, s nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A végén ugyan szoros lett a csata, de a támadásban a Nagy Márton, Pellei Frank duó vezette csongrádiak begyűjtötték a győzelmet, hiába szerzett odaát négy gólt Csacsovszky Erik, nem lehetett boldog. Mindez azt jelenti, a negyedik helyre a Szentes is bejelentkezett!

Ebből a szempontból a legkedvezőbb helyzetben a Honvéd van, amely 19 pontos, a Pécsnek és a Szentesnek 16-16 van. Az utolsó fordulóban a fővárosiak a BVSC-t fogadják, egy ponttal is biztos felsőházba jutnak. Zuglói siker esetén bonyolódna a helyzet, és a Szombathelyre látogató szentesiek is révbe érhetnek.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 13. forduló
A-csoport
AVUS–KSI 14-4 (6-0, 3-1, 2-0, 3-3)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 3, Polovic 3, Garancsy 2, Basara 2, Juhász M., Irmes P., Baj, Ekler B., ill. Tóth K., Bóbis, Horváth Á., Bihácsi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-Telekom Waterpolo–Budapesti Honvéd 13-4 (3-2, 2-0, 5-1, 3-1)
Gólszerzők:
Varga D. 3, Német 2, Kállay 2, Mitrovics 2, Jaksics 2, Sedlmayer, Gór-Nagy, ill. Kardos A. 2, Simon R., Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–BVSC-Zugló 11-11 (2-1, 3-3, 3-4, 3-3)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 4, Sz. Rasovics 3, Murisics 2, Gyárfás, Avramovics, ill. Pásztor 4, Létay 2, Ambrus, Várnai, Czigány, Török, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes–PVSK-Mecsek Füszért 8-7 (3-1, 2-1, 0-1, 3-4)
Gólszerzők:
Nagy M. 3, Pellei F. 3, Tóth Gy., Chrysovalantis, ill. Csacsovszky E. 4, Csaba M., Zerinváry, Rakonjac
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. FTC 39, 2. Eger 34, 3. BVSC 20, 4. Honvéd 19, 5. Szentes 16, 6. Pécs 16, 7. AVUS 6, 8. KSI 0
Vízilabda hírek
férfbajnokság