cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: nehéz dolga volt az OSC-nek Debrecenben

2019. február 16. 19:25

Bekanyarodott a hajrába az E.ON Férfibajnokság alapszakasza, hétvégén már a 13. forduló összecsapásait rendezték. Vad Lajos tanítványai az utolsó negyedben tudták csak eldönteni a három pont sorsát, míg Bóbis Máté vereséggel debütált a Vasas kispadján. Győzött a Szolnok és a sereghajtó Kaposvár.

Nagy nap volt ez a mai Bóbis Máté számára, aki a 2017/2018-as szezon végén végleg kiszállt a medencéből, majd az új idényben a Vasas másodedzője lett. A 32 esztendős fiatalember Tatabányán mutatkozott be az angyalföldiek kispadján, mint megbízott szakvezető, hiszen a piros-kékeknél a hét elején történt váratlan edzőváltást követően az együttes másodedzőjét bízták meg a nemes feladattal, hogy az alapszakasz végéig vegye át a szebb napokat is megélt fővárosi csapat irányítását. Nos, a debütálás nem úgy sikerült, ahogyan azt vélhetően szerette volna Bóbis. Legénysége 10-6-os vereséget szenvedett a bányászok otthonában, akik végig vezetve, magabiztosan nyerték meg a találkozót, győzelmükkel pedig meg is előzték az angyalföldieket a tabellán.
 
Előzhetett volna a Miskolc is, amennyiben nyer a Szolnok otthonában. Az alapszakasz B-csoportjának második pozíciójáról döntő összecsapáson a vendég borsodiak rögtön az első nyolc percben bizonyították, nem feltartott kézzel, hanem a három pontért utaztak a Tisza-partra. Ennek megfelelően jól is kezdtek Sike József tanítványai, az első negyedet mindössze egygólos hátránnyal zárták (3-2), a második felvonásban pedig fel is kapaszkodtak döntetlenre - a csapatok 4-4-es állásnál cseréltek térfelet a félidőben. Sőt, úgy tűnt, a harmadik etap is egálnál ért véget, a hajrában Nagy Ádám módosított akcióból 7-7-re, azonban 16 másodperccel a negyed végét jelző dudaszó előtt Milan Aleksics ötméteresével ismét átvette a vezetést a Szolnok. A negyedik negyedben már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből Zsivko Gocics együttese. A házigazda 11-8-as győzelmével bebiztosította a második helyet.
 
A továbbra is felsőházba jutásról szőtt álmokat dédelgető Debrecen a B-csoport alapszakasz-győztesét, az OSC-t látta vendégül a cívisvárosban. Manhercz Krisztián akciógóljával a vendég újbudaiak jutottak vezetéshez, majd nem kis meglepetésre egalizált és fordított a DVSE. Az első negyedben 3-2-es hazai vezetést, félidőben pedig már kétgólos házigazda előnyt (6-4) mutatott a Debreceni Sportuszoda eredményjelzője. Nagyszünetben megrázta magát Vad Lajos együttese, és Tóth Márton, Salamon Ferenc, Drasko Brguljan, Kovács Gergő valamint Sava Randelovics góljaival kiegyenlített és meglépett hárommal az OSC. A harmadik menet az ex-újbudai Kovács Gábor találatával zárult (7-9). A 16 születésnapját a napokban ünneplő, saját nevelésű tehetségét, Nagy Norbertet mélyvízbe dobó hajdúságiak a negyedik negyedben sem adták fel. Fekete Gergő duplájával döntetlenre módosított a Debrecen, melyre Drasko Brguljan duplája volt az OSC válasza - így nyertek a vendégek 11-9-re a nagyszerűen küzdő DVSE otthonában. 
 
A szintén a legjobb nyolcba vágyó UVSE a sereghajtó Kaposvár vendégeként szállt harcba. Az első negyed 2-2-es döntetlennel zárult, majd a második felvonás végére átvette a vezetést Benedek Tibor ifjú legénysége (4-5). Hatalmas csata folyt a medencében, Tóth Kristóf emberelőnyben értékesített találatával kiegyenlítettek Berta József tanítványai, ifjabb Berta, Pataki Gergely és Varga Zsolt góljával pedig megfordította az állást a Kaposvár. Ahogyan azt a korábbi fordulókban már megszokhattuk, az UVSE ellen a negyedik játékrészben sem mehet biztosra egyetlen ellenfél sem, melyet ezúttal is bizonyítottak a fővárosi tehetségek. Nagyon nagy hajrával Dala Döme és Vigvári Vendel fórgóljaival felzárkózott az UVSE egyre, egalizálnia azonban már nem sikerült a liláknak, így egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a Debrecennek 15, az UVSE-nek pedig 12 pontja van. Miroslav Bajin csapata a Szolnokot látja vendégül, míg Benedek Tibor alakulata a Vasassal találkozik.
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 13. forduló
B-csoport


Szolnoki Dózsa-PannErgy-Miskolc 11-8 (3-2, 1-2, 4-3, 3-1)
Gólszerzők: 
Bátori 3, Aleksics 2, Prlainovics 2, Rasovics 2, Angyal, Lazics, ill. Stojanovics 3, Misics 2, Lőrincz, Nagy Á., Bowen
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya-VasasPlaket 10-6  (4-2, 3-2, 2-0, 1-2)
Gólszerzők:
Kalanovics 3, Szentesi 2, Korbán 2, Hoppál, Keresztúri, Máthé, ill. Sélley Rauscher 2, Bencz, Halek, Vogel S., Miklós
(Teljes jegyzőkönyv: itt
 
Debrecen-A-Híd-OSC-Újbuda 9-11 (3-2, 3-2, 1-5, 2-2)
Gólszerzők:
Fekete 3, Kovács Gábor 2, Durik 2, Vidovics 2, ill. Brguljan 3, Bundschuh 2, Kovács Gergő, Burián, Manhercz, Salamon, Tóth M., Randelovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK-UVSE-Hunguest Hotels 8-7 (2-2, 2-3, 4-0, 0-2)
Gólszerzők:
Kovács O. 2, Sántavy, Varga Zs., Verta, Tóth K., Pataki, Giga, ill. Vigvári Vendel, Korbács, Aranyi, Baksa, Dala, Konarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. OSC 39, 2. Szolnok 33, 3. Miskolc 30, 4. Debrecen 15, 5. UVSE 12, 6. Tatabánya 10, 7. Vasas 8, 8. Kaposvár 7
Vízilabda hírek