cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Sokat segíthet a telt ház, a szurkolás!”

2019. február 11. 14:31

Női válogatottunk kedden 18:30-tól a Laky Károly Uszodában az Európa-bajnok Hollandia ellen vív Világliga/Európa Kupa-selejtezőt. A mérkőzésen nagy csatára van kilátás, a mieink ismét győzelemre készülnek. És segítenek: a TündérPakk alapítványon keresztül 200 ezer forinttal támogatnak egy rászoruló családot.

Kezdjük a nap nemes, szép gesztusával: női válogatottunk képviseletében Szücs Gabriella, válogatottunk Európa-bajnoka és Bíró Attila, szövetségi kapitánya átadta azt a borítékot Szomolányi Tímeának, a TündérPakk alapítvány létrehozójának, szívének-lelkének, amely 200 ezer forintot tartalmaz. Válogatottunk az alapítványon keresztül így segít egy miskolci család négy gyermekén, akiket a nagymamájuk nevel.

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20190211_Madar_David_016.jpgKöszönjük szépen a női vízilabda-válogatott támogatását, sokat jelent ez nekünk, a gyermekeknek. Így már közel nyolcmillió forint gyűlt össze, amelynek nagyon jó helyen lesz a nehéz helyzetben lévő nagymamánál” – fogalmazott meghatottan Szomolányi Tímea, akit régóta láthatunk azt uszodákban, hiszen anno Máté Zsuzsának segített. Játékosunk nála lakott, amikor Budapestre költözött.

Nagyszerű ember! – mondta róla a „Zsuzska” becenévre hallgató védőnk, aki az utóbbi időben feltűnő hatékonysággal játszik klubjában, a BVSC-ben, s aki kedden is szeretne hozzátenni valami jót a hollandok elleni partihoz: – Nagyon jól játszottunk az idegenbeli mérkőzésen az utolsó negyedik, ott azonban valami megváltozott. Vasárnap este alaposan kivideóztunk az ott történteket, remélem, ezúttal sikerül javítunk, így akár rendes játékidőben is legyőzhetjük az Európa-bajnokot.”

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20190211_Madar_David_008.jpgHasonlóképpen fogalmazott poszttársa, a dunaújvárosiak Európa-bajnok csapatkapitánya, Garda Krisztina: „Nagy nyomás ide vagy oda, a kinti meccs utolsó negyedében az az igazság, hogy vártuk nagyon a meccs végét… Bízom benne, tanultunk ebből, és ennek akár már a holnapi összecsapáson meglesz az eredménye. Nehéz meccs lesz, mi sem vagyunk nálunk annyival jobbak, mint a hágai meccs nagy részében, de ők sem jobban nálunk annyival, amit az utolsó negyed eredménye mutatott. Kiélezett a csata a két csapat között, várhatóan így lesz ez most is.”

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20190211_Madar_David_002.jpgValóban, válogatottunk jó ideje felettébb kemény csatákat vív a holland riválisával, de nincs ez másként az orosz, olasz, spanyol, görög együttessel sem, avagy a hat európai nagycsapat között tulajdonképpen bármi megtörténhet. Persze bízunk abban, a mieink mind többször keserítik el ellenfeleik életét – ehhez az újjáalakult, most már ideje együtt lévő társaságnak sokat kell dolgoznia. Közben Takács Orsolya, a csapat korábbi oszlopos tagja, világ- és Európa bajnoka Horváth Ákossal, a masszőrrel beszélgetett, Áts Bertalan a kapusokkal foglalkozott külön, és Tóth László is minden rezdülésen rajta volt – na, ja, egykori kiváló centerünk a születésnapját a napokban ünnepelve (Isten éltesse sokáig!) minimum, hogy fitt legyen, fittebb, mint szeretett, előnyét szép lassan leadó spanyol futballcsapata… 

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20190211_Madar_David_012.jpg„Biztos vagyok benne, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint egy hónapja Hágában, ahol három negyeden keresztül egyértelműen felülmúltuk ellenfelünket. Még egyszer nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy játszanak, ugyanakkor bízom abban, mi képesek leszünk megismételni a mérkőzés nagy részében nyújtott produkciót. Szeretnénk ezúttal rendes játékidőben nyerni, de ne felejtsük el, hogy az Európa-bajnok ellen játszunk. Sokat segíthet céljaink elérésében a telt ház, illetve hűséges szurkolótáborunk, a Carpathian Brigade buzdítása” – fogalmazott Bíró Attila, aki a sajtónyilvános edzésen sokat gyakoroltatta a fór-hátrány variációt. Látszott, élesek a lányok, miközben természetesen kijavítandó hibák is akadtak – mindenesetre sokan hüledeztek a medenceparton, amikor Keszthelyi Rita elengedett egy-egy olyan lövést, ami bizony a rendeltetési helyére volt rendesen és pontosan megküldve. A keddi meccsre (amelyet 18:30-tól az M4 Sport élőben közvetít) az összes ingyenbelépő elfogyott, garantált a fergeteges buzdítás.

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20190211_Madar_David_007.jpgA kapitány a vb-kalapok „újragondolásáról” is szót ejtett, mint kérdésünkre említette: „Magunk is meglepődtünk, hogy szombaton egy újabb verzió látott napvilágot, az információk szerint ez a végleges. Hogy a harmadik kalapban vagyunk? Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, nem feltétlen rossz, ha valaki erős csoportba kerül, hiszen a nagy dolgok a kieséses szakaszban dőlnek el. Meg kell várni a sorsolást, és majd utána látjuk pontosan, mire számíthatunk. Mindenesetre cseppet sem aggódunk az új besorolás miatt.”

A női válogatott hollandok elleni kerete 
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC) 
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

mvlsz_plakat_A4_Holland_press.jpgNői Világliga/Európa Kupa-selejtező 
Az állás 
A-csoport:
 1. Oroszország 14, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0 
B-csoport: 1. Olaszország 12, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0 

További program 
9. játéknap, 2019. február 12. 
A-csoport: 

Oroszország-Izrael 
B-csoport: 
Franciaország-Olaszország 
Magyarország-Hollandia, Laky-uszoda, 18:30 

10. játéknap, 2019. március 5. 
A-csoport: 

Görögország-Spanyolország 
B-csoport: 
Magyarország-Olaszország 
Hollandia-Franciaország 

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik. 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga