cover image
Egyéb

Helytállt a Honvéd és a BVSC, de az Eger és a Fradi elvitte a pontokat

2019. február 9. 18:33

Az E.ON Férfibajnokság A-csoportjában a két BL-csapat idegenben győzött. A Szentes a KSI (amelyben Bóbis Botond hat gólt lőtt), a Pécs az AVUS ellen nyert.

A délutáni tévémeccs (M4 Sport) előtt Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője azon elmélkedett, vajon mennyire lőtte el csapata puskaporát a szerda, Zvezda elleni Bl-meccsen, amelyen 17-szer vette be a szerb rivális kapuját. Nos, ha azt vesszük, hogy a Kőér utcában is betalált 10-szer, mondhatjuk, maradt még abból a bizonyos puskaporból, ugyanakkor látszott, érződött, ólmosabban játszottak a hevesiek. Ezt pedig sokáig jól használta ki a Honvéd, amely az első félidőben 4-3-ra vezetett úgy, hogy adott esetben akár kettővel-hárommal is elléphetett volna. Decker Attila jól védett, és a házigazda védekezése is felettébb jónak volt ekkor mondható. Az Eger aztán fordulás után minden értelemben váltott: magasabb fokozatra kapcsolt, átalakított védekezése elbizonytalanította a Honvédot, amely ráadásul hátul is bele-bele hibázott. Különösen Angelos Vlachopoulos három blokk mellett beakadt lövése hatott hazai szempontból nyugtalanítóan. Fontos és nagy gólt jegyzett a meccsen végig higgadt Hosnyánszky Norbert, vagy fórból a falból Decker Ádám, valamint Gyárfás Tamás a szélén. Az öt lőtt gól terelte jó irányba az Egert (amelynek kapusa, Csiszár Boldizsár is hozta, amit várnak tőle), amely innentől őrizte előnyét. És ugyan a kapufákkal hadilábon álló, Merész András irányította Honvéd végig igyekezett ott loholni szorosan ellenfele nyakán – a két rutinos bajnok, Kiss Gergely és Szivós Márton lefordulást fejezett be pontosan, ami jól mutatja a küzdőszellemet (is) –, 10-8-as egri győzelem született.

SER_7110.JPGA Laky-uszodában a szintén a felsőházról álmodó BVSC az FTC dolgát nehezítette meg hasonlóképpen: Szűcs Levente csapata a rossz kezdés (0-3) után remek csapatjátékkal a harmadik negyed elején 5-5-nél utolérte a bajnokot! Varga Zsolt együttes ezt követően azonban nem adott kegyelmet, betalált Kállay Márk, Aaron Younger, majd a záró menetben Német Toni és a harmadik gólját jegyző Stefan Mitrovics, miközben Gárdonyi András jól védett (igaz, a túloldalon Szakonyi Dánielre sem lehetett panasz), a zöld-fehérek határozottan védekeztek. Innentől nem volt kérdés, a Fradi végül öttel nyert (6-11).

A még felsőházi jutásban is reménykedhető Szentes a Komjádi-uszodában magabiztosan gyűjtötte be a KSI ellen a három pontot – érdemes azonban kiemelni a hazaiak közül Bóbis Botond teljesítményét, aki nyolc lövésből szerzett hat góljával nőtt a mezőny fölé.

A szintén felsőházba jutásról álmodó Pécs 5-0-s villámrajtot vett a szombathelyiek ellen, és ellenállhatatlan támadójátékkal, végig dominálva, tíz játékosa által is gólt szerezve nyert 18-7-re.  

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 12. forduló A-csoport
Budapesti Honvéd–ZF-Eger 8-10 (3-2, 1-1, 2-5, 2-2)
SER_7001.JPGGólszerzők:
Szivós 2, Juhász 2, Kiss G., Illés, Kardos, Szirányi, ill. Vlachopoulos 3, Gyárfás 2, Hosnyánszky 2, Decker Á., Sz. Rasovics, Murisics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI–Metalcom-Szentes 7-10 (2-5, 2-3, 2-1, 1-1)
Gólszerzők:
Bóbis 6, Schmölcz, ill. Nagy M. 2, Pellei F. 2, Vörös 2, Kiss K., Somogyi, Kuzmeno, Chrysopathis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–FTC-Telekom Waterpolo 6-11 (1-3, 2-2, 2-2, 1-4)
Gólszerzők: Török
2, Pásztor 2, Kovács P., Lajkó, ill. Mitrovics 3, Younger 2, Pohl, Német, Vámos, Kállay, Nikics, Jaksics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–AVUS 18-7 (6-1, 4-1, 4-2, 4-3)
Gólszerzők:
Csacsovszky E. 4, Rakonjac 3, Csaba 2, Zerinváry 2, Opacak 2, Csacsovszky A., Chilkó, Krizsán, Palotás, Mijics, ill. Hajmási 3, Kiss Cs., Baj, Polovic, Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. FTC 36, 2. Eger 33, 3. BVSC 19, 4. Honvéd 19, 5. Pécs 16, 6. Szentes 13, 7. AVUS 6, 8. KSI 0
Vízilabda hírek
férfbajnokság