cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: izgalmas rangadót nyert az OSC

2019. február 9. 20:20

Az OSC a születésnapját a napokban ünneplő, a ma esti rangadón pedig öt találatig meg sem álló Manhercz Krisztián vezérletével 8-7-re legyőzte a Szolnokot. Nyert a sereghajtó Kaposvár, a Miskolc és az UVSE is.

Hamarosan hajrájába kanyarodik az E.ON Férifbajnokság alapszakasza, hétvégén már a tizenkettedik forduló mérkőzéseit rendezték. A B-csoport rangadóját az A-Híd-OSC-Újbuda és a Szolnoki Dózsa vívta egymással - a csapatokat közel telt ház fogadta a Kondorosi úti Nyéki-uszodában.
 
Magabiztosan kezdte a találkozót az OSC, a házigazda újbudaiak rögtön letámadták a vendég szolnokiakat, ám előbb Manhercz Krisztián, majd Hárai Balázs lövésének állta útját Nagy Viktor. A gólcsendet végül a harmadik minutumban Manhercz Krisztián törte meg - a fővárosiak hármasa akcióból szerzett vezetést az OSC-nek -, majd fél perccel később büntetőből is betalált. Az első részeredményt Sava Randelovics állította be a hajrában akciógóljával, Vad Lajos legénysége 3-0-val zárta a nyitó játékrészt.

Manhercz Krisztiánnal a folytatásban sem bírtak a vendégek, az újbudaiak üdvöskéje rögtön egy duplával nyitotta a második negyedet. Az első szolnoki találatra 12 percet kellett várni, Andrija Prlainovics váltotta gólra a csapata javára megítélt büntetőt, majd nem sokkal később akcióból is beköszönt Braniszlav Mitrovics kapujába. A szolnoki dupla rövid áramszünetet okozott újbudai oldalon, Zalánki Gergő emberelőnyben értékesített találtával kettőre csökkent a különbség. Az etap Manhercz Krisztián ötödik találatával zárult - a 22. születésnapját a napokban ünneplő Manó ezúttal a rövid sarkot pókhálózta ki egy másodperccel a félidőt jelző dudaszó előtt, 6-3.
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

 
A harmadik játékrészben felváltva potyogtak a gólok, előbb Viktor Rasovics szabaddobásgóljára, majd Zalánki Gergő fórgóljára felelt akcióból Tóth Márton, 8-5.
 
Zsivko Gocics tanítványai a mindent eldöntő negyedik negyedben magasabb fokozatra kapcsoltak, és Szatmári Kristóf, valamint Bátori Bence találatával felzárkózott egyre a Szolnok. A vendégek 26 másodperccel a mérkőzés vége előtt az egyenlítésért támadhattak, azonban Viktor Rasovics lövését védte az OSC hálóőre. Az újbudai együttes 8-7-es győzelmével már biztosan csoportelsőként zárja az alapszakasz küzdelmeit. 

Kétség nem fér hozzá, hogy a forduló meglepetését a sereghajtó Kaposvár szállította. Berta József tanítványai a nemrégiben a nagy rivális Debrecent legyőző, majd a Miskolc otthonában kis híján meglepetést okozó Vasas csapatát győzték le a Komjádi-uszodában egy fordulatos és parázs mérkőzésen 15-12-re. 
Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: Varga Jennifer/UVSE

 
Eközben a Benedek Tibor fiataljai a Tatabányát látták vendégül a Komjádi-uszodában. Noha a vezetést a házigazda UVSE ragadta magához, rögtön egalizált Zantleitner Tamás együttese, sőt, nem sokkal később meg is fordította az állást. A fővárosiak azonban nem adták fel, rendre kiegyenlítettek. A negyedik negyed hajrájában Sziládi Kristóf fórgóljával visszavette a vezetést az UVSE, és bár Keresztúri Márton még döntetlenre módosított (7-7), Korényi Balázs 28 másodperccel a mérkőzés vége előtt még értékesített egy emberelőnyt, mellyel a hazai alakulat 8-7 arányban megnyerte az összecsapást! Mindez pedig azt jelenti, hogy Benedek Tibor legénysége továbbra is harcban van a Debrecennel a legjobb nyolcba jutásért folytatott vesszőfutásban. 
 
A Miskolc az ötgólos Sasa Misics vezéretével magabiztosan, 12-8-ra győzte le a Debrecent. 

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 12. forduló
B-csoport 
 
A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa 8-7 (3-0, 3-3, 2-2, 0-2)
Gólszerzők:
 Manhercz 5, Tóth M. 2, Randelovics, ill. Zalánki 2, Prlainovics 2, Bátori, Szatmári, Rasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Hunguest Hotels–Tatabánya 8-7 (2-3, 3-2, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
 Baksa 2, Korényi, Dala, Konarik, Sziládi, Somogyi, Vigvári V., ill. Keresztúri 2, Hoppál, Kolozsi, Kalanovics, Szentesi, Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–Kaposvári VK 12-15 (3-3, 6-4, 1-4, 2-4)
Gólszerzők: Halek 4, Sélley Rauscher 2, Bencz, Hegedűs, Vogel S., Mátyok, Miklós, Takács, ill. Dobos 4, Goga 3, Vindidisch 2, Varga Zs. 2, Juhász-Szelei, Tóth K., Lukács Á., Pataki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PannErgy-Miskolc–Debrecen 12-8  (4-3, 4-2, 3-2, 1-1)
Gólszerzők: Misics 5, Bedő 2, Milicics 2, Lőrincz, Nagy Á., Bowen, ill. Dőry 2, Durik 2, Vidovics 2, Kovács G., Fekete
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. OSC 36, 2. Szolnok 30, 3. Miskolc 30, 4. Debrecen 15, 5. UVSE 12, 6. Vasas 8, Tatabánya 7, 8. Kaposvár 4
Vízilabda hírek