Ingyenes a belépés az Európa-bajnok elleni csatára – csak regisztrálni kell!

2019. február 07. 09:00

Női válogatottunk kedden Hollandia ellen Világliga/Európa Kupa-selejtezőt játszik a BVSC-uszodában, amelyre belépőjegy nélkül várjuk kedves szurkolókat. Regisztrációs link az oldalunkon!

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Még egy hónapja sincs (január 12.), hogy női válogatottunk Hágában parádés játékkal 10-6-ra vezetett három negyedet követően Hollandia ellen, majd a nagy nyomás során 4-0-ra elveszített utolsó negyedet követően végül ötméteresekkel legyőzte az Európa-bajnokot. Nos, a két csapat kedden a BVSC Szőnyi úti uszodájában, a Laky Károly Uszodában ismét összeméri erejét a Világliga/Európa Kupa-selejtezőjében!

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával ezen a linken kell leadni. Hiányos regisztrációt nem áll módunkban elfogadni!

Mint beszámoltunk róla, Bíró Attila szerdán kijelölte 18-as keretét. „A hollandiai jó játékot ezúttal szeretnénk egy rendes játékidőben elért győzelemmel megfejelni! Az újjáalakult válogatottnak az ilyen mérkőzéseken kell megmutatnia, hogy számolni kell majd vele a nyáron minden világversenyen” – fogalmazott a szövetségi kapitány. A keretben meglepetés nincs, az előző összetartáson, meccseken is ott lévő játékosok alkotják, illetve visszatért a sérülése, műtétje miatt sokáig maródi center, Parkes Rebecca, akivel kapcsolatban így nyilatkozott a szakember: „Az Európa-bajnokságon volt utoljára közöttünk, vártuk vissza. Bíztató, ahogy klubjában, az UVSE-ben a visszatérése után játszott mind az Euroligában, mind a bajnokságban, de azért még látszik, közel sincs százszázalékos állapotban. Viszont jó úton jár afelé, remélhetőleg már márciusban újra a régi lesz. A frissesség, a motiváltság érződik rajta, a sorozatterhelést minden bizonnyal még nem bírná, de egy-egy Világliga-meccsre már bevethetőnek gondolom. Most a keretbe meghívtam, aztán majd meglátjuk, kap-e szerepet az Európa-bajnok ellen.”

A felkészülés a pénteki bajnoki mérkőzések miatt ezúttal rövidebb lesz: vasárnap találkozik a keret, ezen a napon és hétfőn két edzéssel készül a keddi összecsapásra

A női válogatott hollandok elleni kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 14, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 12, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

További program
9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Franciaország-Olaszország
Magyarország-Hollandia, Laky-uszoda, 18:30

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik.Női OB I

DUE-Maarsk Graphic - BVSC-Zugló

2019. ápr. 13. 15:00

E.ON Férfi OB I

A-HID OSC ÚJBUDA - FTC-Telekom

2019. ápr. 27. 19:00

BVSC-Dunaújváros női, 2019.04.09. (Fotók: Madar Dávid)
HUN-CRO Férfi Európa Kupa nyolcas döntő, 2019.04.07. (Fotók: Madar Dávid)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok