Ismét az Európa-bajnok ellen – kedd, BVSC-uszoda!

2019. február 06. 11:29

Bíró Attila kihirdette 18-as keretét a Hollandia elleni Világliga/Európa Kupa-selejtezőre, amelyben az Eb után ismét helyet kapott a műtétje után visszatérő UVSE-center, Parkes Rebecca.

Parkes Rebecca az Eb-n játszott eddig utoljára a válogatottban - Fotó: Kovács Anikó

Még egy hónapja sincs (január 12.), hogy női válogatottunk Hágában parádés játékkal 10-6-ra vezetett három negyedet követően Hollandia ellen, majd a nagy nyomás során 4-0-ra elveszített utolsó negyedet követően végül ötméteresekkel legyőzte az Európa-bajnokot. Nos, a két csapat kedden a BVSC Szőnyi úti uszodájában, a Laky Károly Uszodában ismét összeméri erejét a Világliga/Európa Kupa-selejtezőjében!

„A hollandiai jó játékot ezúttal szeretnénk egy rendes játékidőben elért győzelemmel megfejelni! Az újjáalakult válogatottnak az ilyen mérkőzéseken kell megmutatnia, hogy számolni kell majd vele a nyáron minden világversenyen” – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, aki kihirdette 18-as keretét az összecsapásra. Meglepetés nincs benne, az előző összetartáson, meccseken is ott lévő játékosok alkotják, illetve visszatér a sérülése, műtétje miatt sokáig maródi center, Parkes Rebecca, akivel kapcsolatban így nyilatkozott a szakember: „Az Európa-bajnokságon volt utoljára közöttünk, vártuk vissza. Bíztató, ahogy klubjában, az UVSE-ben a visszatérése után játszott mind az Euroligában, mind a bajnokságban, de azért még látszik, közel sincs százszázalékos állapotban. Viszont jó úton jár afelé, remélhetőleg már márciusban újra a régi lesz. A frissesség, a motiváltság érződik rajta, a sorozatterhelést minden bizonnyal még nem bírná, de egy-egy Világliga-meccsre már bevethetőnek gondolom. Most a keretbe meghívtam, aztán majd meglátjuk, kap-e szerepet az Európa-bajnok ellen.”

A felkészülés a pénteki bajnoki mérkőzések miatt ezúttal rövidebb lesz: vasárnap találkozik a keret, ezen a napon és hétfőn két edzéssel készül a keddi összecsapásra

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor regisztrációhoz kötötte. Ezzel kapcsolatban hamarosan részletekkel jelentkezünk!

A női válogatott hollandok elleni kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 14, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 12, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

További program
9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Franciaország-Olaszország
Magyarország-Hollandia, Laky-uszoda, 18:30

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik.E.ON Férfi OB I

A-HID OSC ÚJBUDA - FTC-Telekom

2019. ápr. 27. 19:00

Medencén kívül, 2019.04.18. (Fotók: Madar Dávid)
FTC-Pro Recco, férfi BL, 2019.04.13. (Fotók: Madar Dávid)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok