cover image
Egyéb

Fókuszban Japán: egyeztetés a koriyamai delegációval

2019. február 2. 11:40

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Kovács Zoltán elnöki főtanácsadó a Sinagava Maszato vezette japán delegációval edzőtáborozási lehetőségekről, együttműködésről egyeztetett.

Természetesen nem csupán csapataink, játékosaink készülnek, kapitányaink terveznek a következő, meglehetősen sűrű, elképesztően fontos időszakra, az olimpiai kvalifikációs eseményekre, voltaképpen magára az olimpiára, hanem a szövetség tisztségviselői is dolgoznak a háttérben. Ennek egyik fontos elemeként Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és Kovács Zoltán, elnöki főtanácsadó együttműködései egyeztetésen vett részt a Sinagava Maszato polgármester vezette koriyamai delegációval. A Tóhoku régióban található város lehet az egyik olyan helyszín, ahol edzőtáborozhatnak csapataink.

„Az olimpiai felkészülés kapcsán beszélgettünk az esetleges együttműködési lehetőségekről, edzőtáborokról, hiszen kiváló létesítményekkel rendelkeznek. Japán az olimpián kívül is érdekes lehet számunkra, hiszen a nyári, koreai világbajnokság előtt mindkét válogatottunk szövetségi kapitánya edzőtábort tervez itt. Koriyama lehet az egyik lehetséges helyszín” – fogalmazott Kovács Zoltán, Európa-bajnok kapusunk.

jpn1.jpgA Magyar és a Japán Olimpiai Bizottság közötti együttműködési megállapodása révén egy másik helyszín, a tochigi prefektúra is szóba jöhet, avagy az MVLSZ vezetése igyekszik alaposan feltérképezni a lehetőségeket. A koriyamai polgármesterrel történt egyeztetések mindenesetre felettébb jó hangulatban, és a jövőt illetően kecsegtetően zajlottak.
Vízilabda hírek
japán
vári attila