cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Fegyelmezett, rendezett csapatként a drezdai győzelemért

2019. január 28. 15:04

Férfiválogatottunk kedden Németország otthonában játszik Világliga/Európa Kupa-selejtezőt. Märcz Tamás erős házigazdára számít.

Mint vasárnap este beszámoltunk róla, a Märcz Tamás által korábban kijelölt kereten betegség miatt változtatni kellett: betegség miatt Mezei Tamás és Zalánki Gergő helyett Német Tonit és Sedlmayer Tamást hívta meg a keddi, drezdai Világliga/Európa Kupa-selejtezőre.

A csapat ma utazott a helyszínre, a szövetségi kapitány ekképpen fogalmazta meg gondoldatait: „A kényszerű változtatás csupán a repülőjegyek kiállításánál okozott némi komplikációt, de sikerült ezt is eszközölni. A céljaink természetesen nem változtak, hiszen azokra a pozíciókra érkezett a két játékos, amelyből kidőlt a másik kettő. Német Toni és Sedlmayer Tamás sem új a keretben, mindketten több edzésen és mérkőzésen is részt vettek a csapatban.”

Märcz Tamásnak persze nincs könnyű dolga, hiszen a ma esti egyetlen edzéssel tud készülni a 13 játékossal – éppen ezért kézenfekvő a kérdés: az efféle rapid-túrán kizárólag az eredmény a fontos?

„Nyilvánvalóan az elsődleges feladat, hogy megnyerjük a találkozót, ami persze egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, hiszen jól tudjuk, tapasztaltuk, ellenfelünk milyen sokat erősödött az elmúlt időszakban – mondta a kapitány, majd hozzátette: – Legalább ennyire fontos a szakmai stáb számára, hogy fegyelmezett, rendezett csapat benyomását keltsük az első pillanattól kezdve a hazaérkezésig. Bármilyen körülmények között rendezett, csapatként kell viselkednünk, aztán azt majd meglátjuk, hogy a vízben bizonyos játékfázisok miként működnek. Arra készülünk, hogy legerősebb csapatukkal állnak ki ellenünk, azaz várhatóan nehezebb dolgunk lesz, mint volt Szolnokon.”

A németek elleni keret
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC)

Férfi Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Magyarország 9, 2. Oroszország 6, 3. Németország 3, 4. Málta 0
B-csoport: 1. Görögország 9, 2. Spanyolország 6, 3. Hollandia 3, 4. Ukrajna 0
C-csoport: 1. Montenegró 5, 2. Olaszország 4, 3. Franciaország 0
D-csoport: 1. Szerbia 5, 2. Horvátország 4, 3. Románia 0

A további program
4. játéknap, 2019. január 29.
A-csoport:

Oroszország-Málta
Németország-Magyarország, Drezda, 20:00
B-csoport:
Görögország-Spanyolország
Ukrajna-Hollandia
C-csoport:
Olaszország-Montenegró
D-csoport:
Románia-Horvátország

5. játéknap, 2019. február 19.
A-csoport:

Málta-Németország
Magyarország-Oroszország
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna
Hollandia-Görögország
C-csoport:
Franciaország-Olaszország
D-csoport:
Szerbia-Románia

6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Splitben (nem hivatalos infortmációk szerint Zágrábban) rendezik.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga