cover image
Egyéb

Egygólos hátrányból várhatja a visszavágót az OSC

2019. január 23. 19:15

Bár jól kezdtek, az újbudaiak 11-10-es vereséget szenvedtek Montenegróban, a Jadran Herceg Novi otthonában, így Vad Lajos tanítványai hátrányból várhatják az Euro-kupa elődöntőjének második mérkőzését.

Vad Lajos legénységének nem titkolt célja az volt, hogy már ezen a partin előnyt szerezzen a február 27-ei hazai visszavágóra. Nos, a mester tanítványai ennek megfelelően jól is kezdtek, Manhercz Krisztián duplájával és Sava Randelovics találatával az első nyolc perc végére megléptek hárommal.

A magabiztos újbudai rajt felébresztette a házigazdákat. Djuro Radovics, és a tavalyi idényben még a cívisvárosban pólózó Dimitrije Obradovics találataival felzárkózott egyre a montenegrói együttes, majd Kovács Gergő növelte a különbséget. A magyar találat után a túloldalon feliratkozott a gólszerzők közé Kanstantsin Averka is, Erdélyi Balázs villanását követően pedig újra a hazai csapat percei következtek. Előbb Filip Gardasevics tüzelt Braniszlav Mitrovics kapujába, majd Djuro Radovics egalizált, Marko Petkovics fórgóljával pedig átvette a vezetést a Jadran Herceg Novi. Emberelőnyből szerezte a második találatát Erdélyi Balázs is, 7 másodperccel a nagyszünet előtt, döntetlenre módosítva ezzel a félidei eredményt (7-7).

Nagyszünet után ott folytatták a csapatok, ahol két negyed után abbahagyták, kemény csata folyt a medencében és a gólok is záporoztak. Manhercz Krisztián révén ismét a vendégekhez került az előny, ám Dragan Draskovics és Vlado Popadics góljaival úfent fordított a házigazda, Djuro Radovics harmadik találatával pedig először vezetett kettővel a montenegrói alakulat. No, nem sokáig, Manhercz Krisztián fordulás után rögtön szépített, majd Kanstantsin Averka újabb megmozdulására a remek napot kifogó Erdélyi Balázs válaszolt. A harmadik felvonás utolsó perce sem telt el eseménytelenül, mindkét edző begyűjtött egy-egy sárgát.
 
A záró játékrészben szorítottak a gólcsapon a csapatok, mindkét oldalon egy-egy találat született. A vendéglátóknál Vladan Spaic volt eredményes, míg a vendégeknél Salamon Ferenc értékesített egy emberelőnyös helyzetet, beállítva ezzek a 11-10-es végeredményt. Vad Lajos legénysége tehát egygólos, azonban hazai medencében egyáltalán nem behozhatatlan hátrányból várhatja a folytatást. 

A második mérkőzést február 27-én rendezik.

Férfi Euro-kupa, elődöntő, 1. mérkőzések

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-A-Híd-OSC-Újbuda 11-10 (0-3, 6-3, 4-3, 1-1)
Gólszerzők:
Radovics 3, Averka 2, Popadics, Obradovics, Gardasevics, Spaics, Draskovics, Petkovics, ill. Erdélyi 4, Manhercz 3, Salamon, Kovács, Randelovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

CN Marseille (francia)-CC Ortigia (olasz) 7-4
Vízilabda hírek