cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Mert szeretnek együtt lenni…

2019. január 13. 15:39

Az Európa-bajnok legyőzése után Hágából Chalons en Champagne-ba utazott a csapat, ahol kedden Franciaország ellen játszik újabb Világliga/Európa Kupa-selejtezőt. Ezen a meccsen Szücs Gabriella és Tóth Eszter helyett Horváth Brigitta és Magyari Alda kaphat szerepet.

„Nem engedem, hogy ne mosolyogjanak!” fogalmazott sokat mondóan Bíró Attila a szombati, hágai Világliga/Európa Kupa-selejtező lefújása után honlapunknak. Nem véletlenül. Válogatottunk az Európa-bajnok otthonában az elmúlt időszak – különösen az Eb-negyeddöntő és elődöntő, plusz az olaszországi VL-selejtező – történéseit figyelembe véve voltaképpen megszokott nyomás alatt játszva három negyeden keresztül stílszerűen „levízilabdázta” ellenfelét, s ugyan a záró menetben felőrölte erejét az állandó emberhátrány-kontra kombó, de végül ötméteresekkel győzni tudott. Három pont helyett így két pontot szerzett, de ami sokkal fontosabb: ismét igazolta, abszolút partiban van a legjobbakkal. Sőt.

„Az esti vacsoránál nem éreztem felhőtlennek a hangulatot, sok lefelé görbülő szájat láttam, ezért közbeléptem. Elmondtam a lányoknak, hogy erre a teljesítményre büszkék lehetnek, és igen, bátran mosolyoghatnak. Természetesen vétettünk hibákat, azaz a körülmények ellenére sem menteném fel a csapatot, hiszen ilyen meccset be kell húzni rendes játékidőben. Rutintalan, kevésbé rutinos játékosaim biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulnak az ilyen meccsekből” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki csapatával vasárnap útra kelt. Nem, nem hazafelé vette az irányt, hiszen kedden a franciaországi Chalons en Champagne-ban újabb selejtező vár. Két játékos, Szücs Gabriella és Tóth Eszter utazott haza, itthonról pedig Horváth Brigitta és Magyari Alda indult reggel a meccs helyszínére. A meccs élőben ezen a felületen nézhető! 

„Ez volt az eredeti terv is, amin nem kellett változtatni, hiszen nem szólt közbe semmilyen sérülés. Ami a hangulatot tökéletesen jelzi: a több mint 250-szeres válogatott, részemről ezúttal pihentetett Szücs Gabi elkámpicsorodott, hogy haza kell mennie. Pedig a franciák elleni keddi mérkőzés finoman fogalmazva sem pályafutása legfontosabb összecsapásai közé tartozna, ugyanakkor ennyire szeret a legjobbak között lenni. Mint mindenki. Nos, ilyen a hangulat, ami bevallom, rendkívül jó érzéssel tölt el engem és a teljes stábot. Jó így dolgozni, sok mindent elárul a jövőre nézve” – ecsetelte az amszterdami repülőtérről Bíró Attila, aki szokásához hűen a következő összecsapásra is százszázalékos felkészülést ígér. Ellenfél függetlenül.

Fotó: Buza Balázs/Párizs

Fotó: Buza Balázs/Párizs

„Nem tartunk ott, hogy bárki ellen is mellékzsebből előhúzva az egyik kezünket lazán odaálljunk bárki ellen, éppen ezért ugyanolyan komolyan készülünk Franciaország ellen, mint tettük a hollandok-meccset illetően. Sokat kivett belőlünk nyilván a szombati csata, éppen ezért ma az utazás mellett edzés nem szerepel a programban, ám hétfőn egyértelműen kizárólag a keddi találkozóra készülünk. A franciák otthon veszélyesebbek, fejlődtek az utóbbi időben, oda kell figyelni rájuk.”

A franciák elleni keret
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 11, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 9, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

További program
8. játéknap, 2019. január 15.
A-csoport:

Oroszország-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Magyarország, Chalons en Champagne, 19:30
Olaszország-Hollandia

9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Olaszország-Franciaország
Magyarország-Hollandia

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban rendezik.

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga