cover image
Egyéb

Magabiztosan győzött az Eger és Ferencváros, szentesi meglepetés

2019. január 12. 20:25

Az E.ON Férfibajnokság 2019-es nyitányát az Eger és a Fradi is magabiztos győzelemmel abszolválta. A Szentes a Honvéddal szemben tartott otthon értékes bajnoki pontokat, míg a BVSC Szombathelyen nyert.

Hétközben, a Férfi Bajnokok Ligája főtáblájának 6. fordulójában, a Recco otthonában elszenvedett veresége után a honi pontvadászatban a KSI várt az Egerre. Dabrowski Norbert tanítványai végig vezetve, könnyedén győzték le a központi sportiskolásokat. A hevesiek masszív védekezése, és kapusa, Valics Bence egyaránt alaposan kivette a részét a magabiztos, tízgólos sikerből - a hálóőr 74 százalékos védési mutatóval zárta a fővárosi találkozót.

Szűcs Levente együttese Szombathelyen szállt harcba a győzelem és a három pont reményében, melyet nem adtak olyan könnyen a vendéglátók. Matajsz Márk legénysége két negyeden keresztül nagyszerűen tartotta a lépést a zuglóiakkal, félidőben mindössze egygólos BVSC előnynél cserélhettek térfelet a csapatok. A harmadik játékrész elején még egalizálni tudtak a házigazdák, ám a hajrát a budapestiek bírták jobban, a BVSC 10-7-re legyőzte a dunántúliakat.

Némi meglepetésre nyerni tudott a Szentes is, Pellei Csaba csapata a Budapesti Honvéd együttesével szemben aratott értékes győzelmet. Noha rögtön az első támadás végén megszerezték a vezetést a fővárosiak Szirányi Balázs révén, a Kurca-partiak kiegyenlítettek és fordítottak. Az első negyed hatalmas küzdelem után 3-3-as döntetlennel ért véget, míg félidőben kétgólos, 5-3-as hazai előny állt az eredményjelzőn. A harmadik etapban már hárommal is vezetett a Szentes, mikor zárkózni kezdett a Honvéd (7-7). Sőt, a negyedik negyedben fordítaniuk is sikerült Merész András tanítványainak, azonban a házigazdák huszáros hajrával újfent fordítottak, és 10-9-re megnyerték a derbit.

Míg az egriek hűen őrzik tehát a Ferencváros mögött, a második pozícióban elfoglalt helyüket, addig hátrébb óriási küzdelem zajlik a legjobb nyolcba jutást jelentő harmadik és negyedik pozíciókért. Kilenc forduló után egyaránt 13-13 pontja van a Pécsnek, a Honvédnak és a BVSC-nek, de az oroszlánosok felett aratott győzelmével harcban maradt a felsőházért folytatott csatában a 10 pontos Szentes is.

A forduló utolsó párharcát a Pécs és a magyar bajnok vívta egymással. Ámbár Lukács Gergely együttesének az első negyedben egyszer-egyszer még sikerült borsot törnie a zöld-fehérek orra alá, a második felvonásban ellépett üldözőjétől az FTC. Varga Zsolt legénysége az öt találatig meg sem álló Vámos Márton vezérletével 14-5-re megnyerte a mecsekaljai összecsapást. A Fradi kilenc fordulót követően továbbra is veretlenül áll csoportja élén.

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 9. forduló
A-csoport

KSI–ZF-Eger 5-15 (1-3, 0-4, 2-5, 2-3)
Gólszerzők:
Tóth, Bóbis, Horváth, Pető, Bihácsi, ill. Hosnyánszky 3, Biros B. 3, Murisics 3, Rasovics 2, Decker Á., Sánta, Gyárfás, Vlachopoulos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

AVUS–BVSC-Zugló 7-10 (3-3, 2-3, 1-3, 1-1)
Gólszerzők:
Basara, Takács, Garancsy, Hajmási, Sági, ill. Pásztor 3, Várnai 2, Létay 2, Mészáros, Szabó B., Csapó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes–Budapesti Honvéd 10-9 (3-3, 2-0, 2-4, 3-2)
Gólszerzők:
Nagy M., 4, Somogyi 3, Pellei, Kiss, Chrysopathis, ill. Szivós 3, Kardos 2, Szirányi 2, Illés, Fülöp
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–FTC-Telekom Waterpolo 5-14 (3-4, 1-2, 1-5, 0-3)
Gólszerzők:
Rakonjac 3, Csaba, Zerinváry, ill. Vámos 5, Jansik Sz. 2, Kállay 2, Mezei 2, Sedlmayer, Gór-Nagy, Younger
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. FTC 27, 2. Eger 24, 3. Pécs 13, 4. Honvéd 13, 5. BVSC 13, 6. Szentes 10, 7. AVUS 6, 8. KSI 0

Vízilabda hírek