cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Már ismerik, sőt elismerik – „Bele kell állni a meccsbe!”

2019. január 12. 12:57

Gyöngyössy Anikó centermunkáját dicséri, hogy a 2017-es vb után kezdődő csapatépítés során mindig számított rá Bíró Attila. Természetesen így van ez a mai, 16 órakor kezdődő, hollandok elleni Világliga/Európa Kupa-selejtezőn is.

„Mindenki azért csinálja keményen, hogy ott lehessen a legjobbak között, hogy minél feljebb jusson. Nekem most adatik meg a lehetőség, hogy igazán felhívjam magamra a figyelmet. Feldobott a hír, hogy játszhatok a válogatottban, plusz a BVSC-ben csapatkapitány lehetek, többszörösen motivált vagyok!”

2017. november 20-án fogalmazott így Gyöngyössy Anikó, miután „második” válogatott bemutatkozására készült. Megmagyarázzuk: a zuglóiak játékosa korábban kapusként viselte a sapkát, a nemzeti együttesben 26 alkalommal. Pályafutása második szakaszában azonban már centerként igyekezett minél jobb teljesítményre. Addig-addig tanulta a szakmát, mígnem meglehetősen magas szintre fejlesztette a tudását, amire már Bíró Attila is felfigyelt. A budapesti világbajnokság utáni csapatépítés során rögvest az első alkalommal lehetőséget kapott – az utrechti parti óta egyszer sem hiányzott a keretből. Avagy egyértelmű, stabilizálta helyét a válogatottban. A nemzetközi mezőny is ismeri már a nevét – adódik is a felvetés: mostantól nehezebb dolga lesz?

MVLSZ_Noi_edzes_20181130_Madar_David_023.jpg„Egy centernek mindig nehéz, de kétségtelen, a jövőben plusz feladatok várnak rám, hiszen valóban megismertek az ellenfelek, tudják a lövéseket, a beállásokat, az akciókat. A megoldás? Fejleszteni kell tovább ezeket, illetve van, amiben változtatásra van szükség. Ezeken dolgozom keményen” – adta meg a választ Gyöngyössy Anikó, akire a 16 órakor kezdődő hágai Hollandia–Magyarország Világliga/Európa Kupa-selejtezőn is kulcsszerep várhat. Az összecsapást ezen a felületen lehet élőben nézni!

„Kimondottan húzós a január, hiszen a válogatott meccsek mellett a klubban is fontos nemzetközi meccsek következnek, nincs más hátra, bele kell állni rendesen a munkába, és a legjobbat kihozni" – tette hozzá, majd kitért a mai meccsre, valamint az idei feladatokra: – A hollandok erejét nem kell bemutatni, biztosan kemény meccs lesz, a keddi, franciák elleni találkozón viszont kötelező a győzelem. Természetesen a roppant kemény 2019-es évben az olimpiai kvalifikáció a legnagyobb feladat. Feldob, hogy a Világliga Szuperdöntőjében hazai közönség előtt játszhatunk majd, ez lehet nekem az első ilyen világverseny, kíváncsi is vagyok.”

watch?v=MQdRdgTjw7c&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0GkDuiOhcCMhfyZjIKFJRzJxCc7JHMKby9dBx3ZTB1YoaFkeudSoCXHzs A női válogatott hollandok elleni kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező

Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 11, 2. Spanyolország 7, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 9, 2. Hollandia 3, 3. Magyarország 3, 4. Franciaország 0

További program
A 6. játéknapról pótolt mérkőzés
2019. január 12.
B-csoport:

Hollandia-Magyarország, Hága, 16:00

7. játéknap, 2019. január 12.
A-csoport:

Izrael-Spanyolország

8. játéknap, 2019. január 15.
A-csoport:

Oroszország-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Magyarország
Olaszország-Hollandia

9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:
Oroszország-Izrael
B-csoport:
Olaszország-Franciaország
Magyarország-Hollandia

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban rendezik.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
Gyöngyössy Anikó