cover image
Egyéb

Helytállt az Eger, de megvan a 10. UVSE-győzelem; BVSC-ezüst Hollandiából

2019. január 6. 18:23

Biros Péter csapata 4-2-re is vezetett, de végül a bajnok 11-7-re nyert. Begyűjtötte a három pontot az FTC és a Dunaújváros is.

Elsősorban Somhegyi Noémi markáns játékának, valamint az ellenfél támadásait remekül visszaverő védekezésnek hála a második negyed közepén 4-2-re vezetett az Eger a bajnok ellen, ám Benczur Márton csapata a folytatásban élesítette magát. Az összeszedett védekezés, a beinduló támadójáték zsinórban nyolc szerzett gólt jelentett, egyúttal szép fokozatosan őrölte fel ellenfele erejét az UVSE. Amelyben ezúttal mutatkozott be a még szeptemberben igazolt, a csapathoz most csatlakozó amerikai világbajnok, Jamie Neushul, valamint a kanadai Paul Kindred, akikkel megerősödve igyekszik majd a társaság sikeres lenni az Euroligában is.

Az FTC 6-1-es első negyeddel kezdett a Honvéd otthonában – a fiatal házigazda becsületére legyen mondva, a folytatásban már képes volt tartani a lépést ellenfelével, így vállalható hétgólos vereséget szenvedett.

Szentesen a Dunaújváros minden negyedet megnyerve győzött magabiztosan kilenc góllal.  

Női OB I., Alapszakasz, 11. forduló
ZF-Eger-UVSE-Hunguest Hotels 7-11 (2-2, 2-4, 0-3, 3-2)
Gólszerzők:
Somhegyi 3, Miklós, Ráski, Szilágyi D., Pulyblank, ill. Keszthelyi 3, Szücs 2, Faragó K. 2, Rybanska 2, Sevenich, J. Neushul
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-FTC-Telekom 9-16 (1-6, 3-2, 2-4, 3-4)
Gólszerzők:
Vogt 4, Ármai 2, Pap Médea, Rajna, Pap Mirtill., ill. Csabai 5, Bujka 4, Kövesdi 2, Takács V. 2, Muzsnay 2, Huszti
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 5-14 (2-3, 1-5, 0-3, 2-3)
Gólszerzők
: Kádár, Kövér-Kis, Dömsödi, Perez Mora, Mandics, ill. Gurisatti 3, Vályi V. 3, Garda 2, Menczinger 2, Brezovszki 2, Horváth B., Sajben
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. UVSE 30, 2. Dunaújváros 27, 3. BVSC 18, 4. FTC 18, 5. Eger 15, 6. Szentes 9, 7. Szeged 6, 7. Tatabánya 3, 9. Budapesti Honvéd 0

Mindeközben a BVSC egy hollandiai túrával készült, amelyen a vasutasok beszámolója szerint a spanyol St. Andreu ellen 14-8-ra kikapott, majd a francia Lille ellen 10-9-re, a házigazda Leiden ellen 13-10-re nyert. A döntőben aztán újra a St. Andreu volt a rivális – a spanyolok nyertek 8-7-re.

Petrovics Mátyás vezetőedző a klub honlapján így értékelt: „A szezont Hollandiában kezdtük, vagy inkább folytattuk, a Leiden csapatának vendégeként. Színvonalas tornát rendeztek minden szempontból, ahol két Euroliga csoportellenfelünkkel is találkozhattunk. Durván másfél nap alatt négy meccset játszhattunk, ezzel is szoktatva magunkat a nemzetközi feladatainkhoz. Minden meccsen átismételtük a taktikai variációnkat, szinte az összes felállásban tudtunk játszani, és ahogy vártam, meccsről meccsre léptünk előre játékban. Természetesen volt amit "titokban tartottunk", tekintettel a ránk váró összecsapásokra, amelyek január végén lesznek. A tornán – amit szeretnék hangsúlyozni, hogy nagyon profin szerveztek meg a helyiek minden szempontból – a második helyen zártunk. A legfontosabb, hogy megismerhettük spanyol ellenfelünket, akik remek csapatot alkotnak, és akiket hazai pályán kell majd legyőznünk három hét múlva. A Leiden csapata is csoportban szerepel majd ott, őket már ismertük tavalyról, most ugyanolyan masszív gárdát alkotnak. Jön egy kis fizikális rész, illetve válogatott meccsek, utána pedig rákanyarodunk az Euroliga felkészülésünk közvetlen részére.”
Vízilabda hírek
női bajnokság