cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga: heroikus csatában kerültünk a négy közé!

2013. június 4. 10:21

Büntetőkkel győztük le az ausztrálokat a pekingi Világliga Szuperdöntőn – az első negyedben 2-6-ra álltunk, onnan sikerült visszajönni.

Elképesztő mérkőzést vívott egymással a magyar és az ausztrál válogatott a negyeddöntőben. Az első félidő inkább a pár ezer kilométerrel odébb, Párizsban zajló Roland Garrost idézte, avagy a negyedek így festettek: 2-6, 6-3…
Az auszik nagyon elhúztak az elején, gyorsan megugrottak 2-0-ra, Szűcs Gabi szépített ugyan, ám ezután 4-1-re alakult az állás, és bár Takács Orsi is szerzett egy gólt, erre újabb két tengerentúli találat érkezett, az utolsó Buckling révén emberelőnyből, 4 másodperccel a duda előtt (2-6).
A rémes kezdés azonban nem vetette vissza a lányokat: Miskolczi előbb egy szimpla, majd egy kettős előnyt értékesített, ezután Bujka zseniális centergólja következett, és máris csupán 6-5 volt oda. Sajnos, Webster is betalált centerből, erre Keszthelyi válaszolt előnyből, majd Southern is gólra váltott egy fórt (6-8). Ekkoriban az előny-hátrány megjátszás dominált, és elöl nagyon jók voltunk, hiszen Horváth és Tóth is betalált – utóbbi 40 másodperccel a szünet előtt, időkérés után. Sajnos, nem sikerült döntetlennel kihúzni, egy lepattanót Zagame segített be közvetlen közelről (8-9).
Aztán, ahogy az lenni szokott, a gólfesztivált hirtelen ínség követte, avagy összeállt a védekezés mindkét oldalon (nálunk egyébként bejött a kapuba Gangl Edina Kasó Orsi helyére) – viszont a különbség nőtt a negyed végére, tőlünk csak Takács talált be, az ausztráloktól viszont Bishop kétszer is, így az utolsó rész előtt kettővel vezettek (9-11).
Csakhogy mint a csoportmeccsek során oly sokszor, a negyedik negyedben egészen elképesztő hajrát vágott ki a csapat. Ellenfelünk még fel sem ocsúdott, amikor Antal átlövésével és Buja büntetőjével máris egyenlő volt az állás. A rutinos Knox előnyből visszavette a vezetést, ám ismét színre lépett Szűcs Gabi, aki ezen a meccsen is “belengetett” egy nyolcméteres átlövésgólt, sőt, Takács Orsi révén először mi vezettünk (13-12)! A hajrá újabb drámát hozott, Arancini kihasznált egy előnyt, mi elrontottuk a támadásunkat, és az auszik 11 másodperccel a befejezés előtt újból fórba kerültek, azaz a győzelemért adogattak. De csak adogattak, lőniük ugyanis nem sikerült, maradt a 13-13, jöhettek a büntetők.
Jól indult, Southern lövését védte Gangl – de sajnos Horváth Brigi labdája is elakadt a kapusban. Eztán érkeztek a gólok, Webster, Keszthelyi, Knox és Menczinger is betalált. Ralph ötösét viszont megint megfogta Gangl, Antal Dóri csöngetett, Zagame még életben tartotta az ausztrálokat, hogy aztán Takács lövésén múljon az elődöntő: Orsi nem hibázott, így 17-16-tal behúztuk a mérkőzést.
Nem akármi, hiszen az utóbbi években nem igazán tudtuk legyőzni az ausztrálokat – a mostani siker egy icipici kárpótlás a pekingi és londoni bronzmeccsekért.

Részletes jegyzőkönyv később.
Vízilabda hírek
Női válogatott