cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: az izgalom garantált!

2018. december 15. 7:30

A szombati elődöntőben 14 órától összecsap a magyar bajnokság két százszázalékos csapata, az OSC és az FTC! A másik ágon 15:45-től BVSC-Miskolc összecsapást rendeznek. A mérkőzéseket közvetítjük!

A bajnokságban nyolcból nyolcas mérleggel álló, tehát hibátlan csapatok ütközete – lecsupaszítva egy harangozható be az OSC-FTC összecsapás. Bővebben lehetne sorolni az érveket, miért lesz érdemes megtekinteni Varga Zsolt és Vad Lajos együttesének a csatáját, helyette álljanak itt nevek. Nevek, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy minőségi szórakozás, minőségi vízilabda vár az érdeklődőkre.

Az egyik oldalon többek között Varga Dénes, Vámos Márton, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, a másikon Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Kovács Gergő, hogy csak négy-négy válogatott kiválóságot említsünk. De folytathatjuk a légiósokkal, avagy a Fradiban Aaron Younger, Stefan Mitrovics, Nikola Jaksics, az OSC-ben Braniszlav Mitrovics, Drasko Brguljan, Szavas Randjelovics, Nemanja Ubovics, Lukas Seman ugrik majd vízbe – a zöldeknél a sérült center, Szlobodan Nikics a maródi. Igen ám, de a helyén a magyar válogatott Német Toni bevethető, s akkor még szóba sem kerültek olyan pólósok a csapatokban, mint Gór-Nagy Miklós, Pohl Zoltán vagy a másodvirágzását élő Kállay Márk, illetve Salamon Ferenc, Tóth Márton vagy Bundschuh Erik. És ezzel lassan-lassan a két együttes teljes keretét felsoroltuk, ergo ebből is érzékelhető, nagy, pikáns mérkőzés, sokak szerint az előrehozott finálé következik 14 órától.

Mindez cseppet sem foglalkoztatja a másik ágon szereplőket, már csak azért sem, mert előbb egymással mérik össze az erejüket, hogy aztán a győztes megpróbálhassa vasárnap a bravúrt véghezvinni. És ne feledjük, a maga nemében a BVSC-Miskolc derbi is igencsak „finom csemege” a pólóbarátoknak. Az egymás elleni meccsük mindig rengeteg izgalmat, feszültséget, nagyszerű élményt hordoznak magukban – egyértelmű, az MK-elődöntőjében nem lesz másként. Szűcs Levente és Sike József együttesében is remek pólósok sora tempózik: zuglói oldalon a Világkupa-győztes Pásztor Mátyás és a vb-ezüstérmes Török Béla nevét feltétlen kiemelt figyelmet érdemel, míg miskolci oldalon a Szasa Misics, Bedő Krisztián centerkettős rendkívül meghatározó, miközben Nagy Ádám és Vadovics Viktor révén még két Märcz Tamás válogatottjában szereplő játékost nevezhetünk meg, plusz a Málta ellen beutatkozó Csoma Kristóf kapust se feledjük. Nevek és a forma alapján sokan a Miskolcot tartják esélyesebbnek, de a BVSC csapategységben rejlő ereje, és a Pécs elleni zakók által keletkezett düh olyan motivációt ad, amely valóban parázs csatát ígér. 

FIGYELEM! Mindkét elődöntőt ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK, a 14 órás kezdés előtt Facebook-oldalunkra kitesszük a linket!

A Magyar Kupa döntőit vasárnap rendezik: az UVSE-BVSC női ütközetre 14 órától, a férfidöntőre 16 órától kerül sor a Komjádi-uszodában – ezeket a mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

watch?v=tKykv729b_k&fbclid=IwAR2xlJWubSH8hx-PwK8GIBtT1xksmRI95oQVBdvZYmQaou_QXU7iFLVcznMA Magyar Vízilabda Szövetség azok számára, akik jegyet váltanak a Magyar Kupa négyes döntőire, 30%-os kedvezményt biztosít az év utolsó két pólómeccsére, a Tippmix Szuperkupára! December 22-én, szombaton ugyanis ünnepi, tétre menő ütközetet vívnak a legjobbak! Mert itt is parádés a felhozatal: a hölgyeknél a magyar bajnok UVSE és az Európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros minden bizonnyal késhegyre menő ütközetben dönti el, kié a 2018-as esztendő! És az uraknál hasonló lesz a helyzet: az Európai Szuperkupa-győztes, magyar bajnok FTC-t a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes, bajnok és kupagyőztes Szolnokkal csap össze. Nagy Viktor és társai mindent megtesznek, hogy legyőzzék a Fradit, itt is garantált az izgalom.

A program
December 15., szombat
BENU Férfi Magyar Kupa, elődöntő, Komjádi-uszoda

A-Híd-OSC-Újbuda-FTC-Telekom, 14:00
BVSC-Zugló-PannErgy-Miskolc, 15:45
December 16., vasárnap
waterpolo.hu Női Magyar Kupa, döntő
UVSE-Hunguest Hotels-BVSC-Zugló, Komjádi-uszoda, 14:00
BENU Férfi Magyar Kupa, döntő, Komjádi-uszoda, 16:00
December 22., szombat
Tippmix Szuperkupa, Komjádi-uszoda
Női:
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 18:30
Férfi: FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa, 20:30

Vízilabda hírek
magyar kupa
BENU