cover image
Egyéb

Újabb Pécsi hajrá, újabb három pont a BVSC ellen

2018. december 6. 20:33

Az E.ON Férfibajnokság 1. fordulójából elhalasztott meccsen a baranyaiak ismét legyőzték a vasutasokat, és nagy lépést tettek a felsőházba jutás felé. Az FTC a KSI-t hét góllal győzte le.

A múlt szombati, Szőnyi úti tévémeccs után ismét összecsapott egymással a BVSC és a Pécs – ezúttal viszont a baranyaiak otthonában. A felek az 1. fordulóból elhalasztott meccsüket játszották le most. Tekintettel arra, hogy mindkét együttes felsőházi rájátszásról álmodik, különös jelentőséggel bír a párharcuk.

Emlékezhetünk, a zuglóiak hazai medencében három negyedig irányítva haladtak előre, semmi sem utalt arra, hogy a vendégek nyernek – aztán megtörtént az, amire kevesen számítottak: a piros lapja miatt edzőjét, Lukács Gergelyt is elveszítő pécsiek 5-1-es záró menettel nyertek 12-11-re.

Nos, most is hasonlóan jártak el! Igaz, most elég volt „csak” egy 4-1-es záró etap tőlük. Mert a háromgólos Várnai Kristóf vezérletével 4-2-re, 5-3-ra, 7-5-re és 8-6-ra is vezetett Szűcs Levente együttese. De a Surányi László által vezetett házigazda zsinórban négy gólt jegyzett az utolsó negyedben (Zlatko Rakonjac, Csaba Márton és Csacsovszky Alex is akciógólt jegyzett, míg Rakonjac egy fórt is „betett”), 10-8-ra fordított, s miután odaát csak Pásztor Mátyás volt eredményes büntetőből, ismét megnyerte a teltházas (!) meccset! A hazaiaknál Józsa Ottó, a vendégeknél Györke Zsolt is jól védett – végül előbbi örülhetett. A Pécs az újabb győzelmével 6-0-ra állt a pontokat tekintve riválisával szemben, avagy óriási lépést tett céljai megvalósítása felé.

A 8. forduló utolsó meccsén az FTC két negyed után 8-0-ra vezetett a KSI ellen. Horváth János fiataljai a negyedik negyedre találtak magukra, így megúszták 13-6-os, számszerűségében vállalható vereséggel.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, A-csoport
Az 1. fordulóból pótolt mérkőzés
PVSK-Mecsek Füszért-BVSC-Zugló 10-9 (1-2, 3-3, 2-3, 4-1)
Gólszerzők:
Rakonjac 3, Csacsovszky A. 2, Csaba M. 2, Zerinváry 2, Csacsovszky E., ill. Várnai 3, Pásztor 3, Létay 2, Szabó B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

8. forduló
KSI SE-FTC-Telekom 6-13 (0-5, 0-3, 2-4, 4-1)
Gólszerzők:
Bóbis 2, Dávid, Turnai, Tóth G., Vékony, ill. Mezei 3, Jansik Sz. 2, Német 2, Kállay 2, Sedlmayer, Pohl, Gór-Nagy, Nyíri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:
1. FTC 24, 2. Eger 21, 3. Pécs 13, 4. Honvéd 13, 5. BVSC 10, 6. Szentes 7, 7. AVUS 6, 8. KSI 0
Vízilabda hírek