cover image
Egyéb

Kormányhatározat a 2021-es vb-ről

2013. október 27. 21:51

Az elkövetkezendő három évben 14 milliárd forintot fordít a kormány a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatos projekt megvalósítására.

A Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány határozata a FINA 2021. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges létesítmény-fejlesztéshez kapcsolódó feladatokról.

Ez alapján a Kormány egyetért a vb-vel kapcsolatos létesítmény-fejlesztés 2013–2016. közötti I. ütemére kidolgozott koncepcióval. Azzal is, hogy az építtető a Nemzeti Sportközpontok központi költségvetési szerv legyen, az egyes létesítmények tervezési munkálatait a Nemzeti Sportközpontok alkalmazásban álló tervezők, szakemberek végezzék el, egyúttal felhívja az emberi erőforrások miniszterét a Nemzeti Sportközpontok közalkalmazotti létszámának 25 státusszal történő bővítésére.

A határozat alapján felkérték a sportberuházásokért felelős kormánybiztost, hogy egyeztessen a XIII. kerületi és a fővárosi városvezetéssel is az új létesítmények felépítéséhez szükséges engedélyek ügyében. 

A Kormány 2013 és 2016 között összesen nettó 14 milliárd 174 millió 200 ezer forintot fordít a vb előkészületeire, a Dagály strandon felépítendő új uszoda megvalósítására. A beruházás második szakasza 2017 és 2021 közé esik.
Vízilabda hírek