cover image
Egyéb

BL-meccsek: itthon játszik a Fradi és az Eger, Berlinben a Szolnok

2018. december 5. 12:00

A magyar bajnok a Barcelonetát, a hevesi alakulat a Bresciát fogadja, míg a szolnokiak a Spandau otthonában lépnek fel. Az Euro-kupa negyeddöntőjének visszavágója pedig 9-9-ről indul az OSC otthonában, ellenfél a spanyol Terrassa.

Az ősz meccseként harangozza be az egriek hivatalos honlapja a Brescia elleni találkozót. Nem véletlenül. Könnyen előfordulhat, sőt valahol a papírforma is azt ígéri, hogy a felek egymás elleni oda-vissza ütközetes nagyban befolyásolja majd, melyikük jut a csoportban a legjobb négy közé, azaz kerül a nyolcas döntőbe.

„Ennek megfelelően, a legutóbbi Fradi-meccs óta kizárólag a Bresciára készülünk, velük kelünk, velük fekszünk – fogalmazott az Eger vezetőedzője, Dabrowski Norbert. - A sok edzés mellett sokat is videózunk, azt gondolom, hogy tudni fogunk mindent, amit tudnunk kell az ellenfélről. A Brescia általában kevés gólos meccseket játszik, ezért nekünk mindenképpen stabilizálnunk kell a védekezésünket az elmúlt találkozókhoz képest, hogy legyen győzelmi esélyünk. Mivel egy igazi olasz csapat a riválisunk, sok dolgot tudnak játszani a tagjai. Változgatják a pozíciókat, az alakzatokat, a védekezésüket is legtöbbször, szóval nagyon precíznek és pontosnak kell lennünk, hogyha eredményesek akarunk lenni. Mindemellett sok jó játékossal rendelkeznek, ezért még azt sem mondhatom, hogy két-három emberre kell odafigyelni. Nem lesz könnyű, de bízunk a sikerben. Arról pedig nem szeretnék külön beszélni, hogy mekkora jelentősége van az összecsapásnak, mert azt úgyis tudja mindenki csapaton belül.”
Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna


Az M4 Sport élőben közvetít a Bitskey-uszodából, de utána sem maradunk vízilabda nélkül, lévén kapcsol majd a Komjádi-uszodába, ahol a csoport másik rangadóján az FTC a Barcelonetát fogadja. A spanyol elitalakulat vezeti a csoportot, telis-tele válogatott játékosokkal, avagy bizonyosan nehéz ütközet vár Varga Zsolt Európai Szuperkupa-győztes csapatára.

Mindkét uszodában főszerepben lesz már a Mikulás is – részletekről a csapatok weblapjai számolnak be.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A B-csoportban a Szolnok a Spandau otthonában játszik. Ott, ahol az előző szezon után pontosan tudja, mennyire nehéz dolga lesz… „Amiben mindig jók voltak a németek: végig harcolnak. Attól függetlenül, hogy az eredmény mit mutat. Ezek mennek végig. Úgyhogy én azért is nagyon tisztelem őket, mert 4-1-nél és 1-4-nél is, teljesen mindegy, ők mennek és csinálják végig a dolgukat. Úgyhogy úgy kell készülni erre a meccsre, akármi az eredmény, nekünk is úgy kell játszani, mintha nulla- nulla lenne végig. És ha úgy játszunk, akkor szerintem van esélyünk” nyilatkozta Zsivko Gocics vezetőedző.

Az Euro-kupában a negyeddöntő visszavágójón az OSC a Terrassát fogadja a Nyéki-uszodában. Az első mérkőzésen 9-9-es döntetlent játszottak a csapatok, avagy meccsnullról kezdik a sorsdöntő ütközetet. Vad Lajos együttese egyértelmű favoritja az összecsapásnak, megfelelő koncentrációval a remények szerint bizonyítja majd, melyik is a jobb csapat.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 4. FORDULÓ
A-csoport

ZF-Eger-AN Brescia (olasz), 17:30 – tv: M4 Sport
FTC-Telekom-CNA Barceloneta (spanyol), 19:00 – tv: M4 Sport

Dinamo Moszkva (orosz)-Crvena Zvezda (szerb), 17:15
Pro Recco (olasz)-Steaua Bucuresti (román), 20:30

Az állás: 1. Barceloneta 9, 2. Pro Recco 9, 3. FTC 6, 4. Brescia 6, 5. Eger 6, 6. Steaua 0, 7. Dinamo Moszkva 0, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport
Spandau 04 (német)-Szolnoki Dózsa, 19:00 – tv: Sport2
Olympiakosz Pireusz (görög)-Mladost Zagreb (horvát), 20:00
Jug Dubrovnik (horvát)-BPM Sport Management (olasz), 20:30
Kedden játszották
Jadran Split (horvát)-Waspo Hannover (német) 15-10 


Az állás: 1. Dubrovnik 9, 2. BPM Sport Management 9, 3. Mladost 7, 4. Olympiakosz 4, 5. Szolnok 3, 6. Jadran Split 3, 7. Hannover 2, 8. Spandau 0

Férfi Euro-kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzések
A-Híd-OSC-Újbuda-CN Terrassa (spanyol), 20:00, tv: Digi Sport2 - az első mérkőzésen 9-9
CN Marseille (francia)-Strasbourg (francia), 20:00- az első mérkőzésen 7-9
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Primorac Kotor (montenegrói), 18:00 – az első mérkőzésen 11-9
NC Vouliagmeni (görög)- CC Ortigia (olasz), 16:30 - az első mérkőzésen 8-7
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
bl