cover image
Egyéb

Varázslatos hajrával nyert a Pécs a BVSC otthonában!

2018. december 1. 14:49

A férfibajnokság A-csoportjában 5-1-es utolsó negyeddel rendkívül fontos három pontot szerzett a baranyai alakulat.

Az E.ON Férfibajnokság alapszakaszának második köre szombaton 13 órától tévémeccsel kezdődött. Két olyan csapat találkozott, amely az első fordulós mérkőzését a baranyaiak egyiptomi túrája miatt december 6-ra halasztotta, avagy egy meccsel kevesebbet játszott riválisaival. A szerdán a Honvéddal őrületes meccsen 8-8-as döntetlent játszó BVSC három negyedig kézben tartotta a találkozót a Pécs ellen: fokozatos lépett el tőle, jobban védekezett, magabiztosabban támadott, abszolút uralta a partit, a 21. percben 10-6-ra vezetett. Sok jel nem utalt arra, hogy akár egy ponttal távozik a vendég együttes majd az uszodából.

Aztán hárommal tette!

Hogy tudatos volt vagy sem, mindegy, de Lukács Gergely piros lapot „harcolt” ki magának, talán így próbálta feltüzelni csapatát. Speciel sikerült. A harmadik negyed végén Zlatko Rakonjac brusztolt ki egy ötöst, amelyet a KSI ellen ötöt vágó Csacsovszky Erik váltott gólra.

Majd jött a záró menet: 5-1-re nyerte a Pécs! Chilkó Márton hozta még közelebb csapatát, majd mehetett volna a 10-9-ért a baranyai alakulat, de Czigány Károly ellopta a labdát, és az elöl maradó Sugár Péternek passzolta, aki nem hibázta el a ziccert. Sokan azt gondolták, ez volt meccslabda – de nem így lett. Nem, mert a Pécs más ütemben pólózott, a BVSC pedig belealudt biztos vezetése közben a meccsben. Szűcs Levente is csóválta a fejét, midőn jöttek a vendég gólok: Rakonjac két távolija után 1:56-tal a vége előtt Csacsovszky Erik már egyenlített.

Sőt! Török Béla lövését ezúttal védte Józsa Ottó, átellenben pedig egy sarokdobás után Chilkó állítatta ki magáról Mészáros Csabát, Surányi László pedig időt kért. S lőn! A vendégek pontosan játszották meg a fórt, amelynek végén Chilkó mesterein tette David Mijic kezére a labdát, aki ügyesen lőtte ki a jobb szélről a hosszút.

A végén az egy pontért kapart a BVSC, Kovács Péter kiharcolt egy fórt (14 másodperc volt hátra), időt kért a házigazda. A lehetőség azonban kimaradt, Létay Krisztián lövését védte Józsa, avagy elvitte mind a három pontot a Pécs a Szőnyi útról! Mindez azt jelenti, hogy az FTC, Eger kettős mögött a Honvéd, a BVSC és a Pécs is 3-1-3-mal áll hét meccs után, azaz hatalmas a csata a felsőházba jutásért!

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 8. forduló
A-csoport
BVSC-Zugló-PVSK-Mecsek Füszért 11-12 (4-3, 3-1, 3-3, 1-5)
Gólszerzők:
Szabó B. 2, Csapó 2, Sugár 2, Kovács P., Czigány, Török, Pásztor, Létay, ill. Csacsovszky E. 3, Csacsovszky A. 2, Zerinváry 2, Rakonjac 2, Chilkó, Csaba M., Mijic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
BVSC
pécs