cover image
Egyéb

Péntek, 20 óra: Olympiakosz-FTC a Komjádiban - tét az Európai Szuperkupa!

2018. november 29. 16:00

A magyar bajnok, Euro-kupa címvédő a Bajnokok Ligája-győztes görög sztárcsapat ellen méri össze az erejét. Varga Zsolt vezetőedző tüzes, harcos meccsre számít.

2017 után idén is Budapest ad otthont a férfi Európai Szuperkupa-meccsnek, amely hatalmas sportdiplomáciai siker. A Magyar Vízilabda Szövetség által is támogatott összecsapáson a Bajnokok Ligája-győztes Olympiakosz Pireusz és az Euro-kupa-címvédő Ferencváros mérkőzésére a Császár-Komjádi Sportuszodában kerül sor, ahol a két csapat 20 éve már játszott egymás ellen nemzetközi kupamérkőzésen. Akkor a KEK-döntő visszavágóján a magyar együttes nyert 8-6-ra, így ledolgozta egygólos hátrányát és megnyerte a trófeát.
 
A pénteki szuperfinálé sajtótájékoztatóját csütörtökön délután tartották a Groupama Arénában, melyen Aleksandar Sostar, a LEN Büro-tagja, Gianni Lonzi, a LEN Vízilabda Technikai Bizottságának elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert, az FTC Vízilabda Szakosztályának elnöke, Varga Zsolt, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője, Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo csapatkapitánya, Theodoros Vlachos, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője, valamint Josip Pavic, az Olympiakosz Pireusz csapatkapitánya vett részt. Mindannyian nagy küzdelemre számítanak.
MVLSZ_FTC_sajtotajekoztato_20181129_MaD_003.jpg 
„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetünk, és újra Magyarország adhat otthont az Európai Szuperkupának, köszönjük a lehetőséget a LEN-nek és a támogatásnak a Magyar Vízilabda Szövetségnek, mellyel lehetővé tették, hogy megrendezzük a finálét. Messziről indulva jutottunk el idáig, ugyanis a Ferencváros öt éve még a kiesés ellen harcolt az ob I-ben, mostanra pedig a kétszeres Euro Kupa-győztesként és magyar bajnokként játszhatunk a világ egyik legjobb csapata, az Olympiakosz Pireusz ellen. Szeretnénk a klubnévhez méltó módón szerepelni. Célunk, hogy a vízilabda élvonalában ragadjunk, a legjobbak között. Örömmel vállaltuk az Európai Szuperkupa házigazdájának szerepét, hiszen nagy dolog a magyar vízilabdának és a Fradinak, hogy megrendezheti ezt a rangos eseményt” - köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit Madaras Norbert, az FTC Vízilabda Szakosztályának elnöke.
MVLSZ_FTC_sajtotajekoztato_20181129_MaD_006.jpg
„A Magyar Vízilabda Szövetség számára hatalmas öröm, hogy 2018-ban is Európai Szuperkupán láthatja vendégül a legjobbakat – a Ferencvárossal közösen rendezendő esemény biztos vagyok benne, hogy kiválóan szolgálja majd a sportág népszerűsítését. A Bajnokok Ligája címvédő görög Olympiakosz Pireusz és a magyar bajnok, Euro-kupagyőztes Fradi csatája nem mindennapi küzdelmet ígér a rangos trófeáért, szóval felejthetetlen este elé nézünk a Komjádi Béla Sportuszodában. Arról nem is beszélve, hogy a dunaújvárosi lányok Kirishiben aratott fantasztikus diadalával esély mutatkozik arra, hogy elmondhassuk, mindkét nem legjobbja magyar csapat” - vette át a szót Vári Attila, a Magyar Vízlabda Szövetség elnöke.
MVLSZ_FTC_sajtotajekoztato_20181129_MaD_002.jpg
„A Szuperkupa a Ferencváros ellen az európai vízilabda ünnepe lesz, Európa egyik leghíresebb sportuszodájában, a Komjádiban. Nagyon motiváltak vagyunk és győzelemre készülünk. Európa bajnokaként szeretnénk ezt a trófeát is elhódítani és egy fantasztikus évet zárni” - fogalmazott röviden, ám annál velősebben Theodoros Vlachos, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője.

„Nagyon hosszú utat tettünk meg idáig, nagy megtiszteltetés itthon fogadni a BL-győztes és nagy múltú Olympiakosz Pireusz csapatát, amely az elmúlt évtized nemzetközi vízilabdájának egyik főszereplője. Az Olympiakosz erősségének a kiváló játékoskereten túl az összeszokottságot látom, hiszen a csapat gerincét alkotó játékosok hét-nyolc éve együtt játszanak. Úgy érzem, mindkét együttes számára hasonlóan fontos ez a trófea. Tüzes, harcos meccsre számítok” - bizakodott Varga Zsolt, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője.

„Ez egy olyan egyedi lehetőség, melyet tavaly nem sikerült megragadnunk, ám idén szeretnénk! Extra motivációt jelent számunkra, hogy immáron második alkalommal szállhatunk harcba Euro Kupa-győztesként a legértékesebb trófeáért" - zárta a sajtótájékoztatót Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo csapatkapitánya.
 
Utoljára 1993-ban sikerült Euro-kupa-címvédőnek elhódítania a trófeát. Reméljük, hogy ezt a hosszú sorozatot holnap este sikerül megszakítania a zöld-fehéreknek.
Vízilabda hírek
ftc
szuperkupa