cover image
Egyéb

Férfi BENU MK: OSC-henger Szolnokon; elődöntőben a BVSC és a Miskolc

2018. november 17. 19:21

A negyeddöntő első mérkőzésén Vad Lajos együttese a szolnoki rangadón 12-4-re kiütötte ellenfelét. Ott van már a legjobb négy között zuglói és a miskolci együttes – előbbi a Honvédot, utóbbi a Debrecent múlta felül.

A bajnokin kettővel nyert Szolnokon az OSC (10-8), a kupában nyolccal… Vad Lajos együttese úgy kezdte a mérkőzést, hogy azonnal tudatosítsa a hazaiakban, már az első partin igyekszik dűlőre vinni a lényeges dolgokat: két center lőtt három akciógólt (Seman kettőt, Ubovics egyet), plusz egy bekk, Bundschuh talált be, miközben hátul a fal és Mitrovics lehúzta a rolót. A második negyedben Zalánki és Rasovics góljaival kezdett zárkózni Zsivko Gocics együttese (a szerb edző mindent bevetett, Nagy helyett Kardost küldte a kapuba), ám Randjelovics duplája ikszre hozta a menetet, így a nagyszünetben 2-6 állt a táblán.

MVLSZSzolnok_OSC_ffi_MK_20181117_MaD_003.jpgTekintettel arra, hogy térfélcsere után is az OSC dominált, nem sok kérdés maradt. Brugljan duplája után Kovács villant, Mitrovics 80%-nál tartott a kapuban, héttel vezetett a fővárosi alakulat. Még erre is képes volt rátenni egyet, hiszen egyértelműen ellenfele fölé nőtt – mi tagadás, a 12-4-es győzelem erődemonstráció a javából, sok izgulnivalója nincs az újbudai csapatnak a vasárnapi, hazai visszavágó (19 óra) előtt.

A Kőér utcában a pénteki kőkemény, 8-7-es BVSC-sikert hozó mérkőzés után a legtöbben további izgalmakat vártak. Ehhez képest Szűcs Levente csapata roppant mód bekezdett, a második negyedben 5-1-re vezetett. Tette ezt úgy, hogy Györke 9/10-zel, azaz 90%-kal védett addig! A BVSC kapusának a nagyszünetre is csak öt százalékkal ment lejjebb a mutatója, 11 lövést hárított, miközben természetesen a társai remekül tették a dolgukat előtte. Így vezetettek két negyed után 5-2-re a vendégek, összesítésben négy góllal álltak jobban. Térfélcsere után Török gólja jelezte, nincs megállás – a Honvéd támadásban csak kereste a fonalat. A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely betett két fórt (az egyik ő maga, a másikat Illés harcolta ki), de Pásztor gyorsan jelezte, a BVSC nem kívánja kiengedni kezéből a győzelmet. Merész András együttese harcolt, de Czigány és Pásztor gólja után már csak a végeredmény volt kérdéses, hiszen 9-4-re vezetett a BVSC öt és fél perccel a vége előtt. Nos, a zuglóiak (kapusuk, Györke Zsolt 78%-kal zárt!) 11-5-re győztek, s jutottak magabiztosan a négy közé.

A Miskolc a debreceni 12-5 után abszolút nyugodtan játszhatott – eleinte talán túl nyugodtan, így tapadtak a múlt heti sorozatos betegség után még egyáltalán nem a legjobb erejükben lévő vendégek. A második negyed 3-1-es részeredménye azonban már alaphangot adott, amit meglovagolva haladt célja felé Sike József együttese. Magabiztosan lett meg a kettős győzelem, hiszen a miskolciak végül 14-5-re nyertek, azaz ott lesznek az elődöntőben! 

BENU Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő
1. mérkőzés
MVLSZSzolnok_OSC_ffi_MK_20181117_MaD_005.jpgSzolnoki Dózsa-A-Híd-OSC-Újbuda 4-12 (0-4, 2-2, 1-4, 1-2)
Gólszerzők:
Zalánki, Alekszics, Prlainovics, Rasovics, ill. Brguljan 3, Bundschuh 3, Seman 2, Randjelovics 2, Kovács G., Ubovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

2. mérkőzések
Budapesti Honvéd-BVSC-Zugló 5-11 (1-4, 1-1, 2-2, 1-4)
Gólszerzők:
Kiss G. 2, Szirányi, Fülöp, Juhász, ill. Pásztor 3, Csapó 2, Török 2, Czigány, Lajkó, Várnai, Mészáros
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: BVSC, kettős győzelemmel

PannErgy-Miskolc-Debreceni VSE 14-5 (1-1, 3-1, 6-2, 4-1)
Gólszerzők:
Bowen 3, Misics 3, Bedő 2, Sztojanovics 2, Milicsics 2, Nagy Á., Vadovics, ill. Macsi P. 2, Dőry, Vidovics, Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Miskolc, kettős győzelemmel

FTC-Telekom-ZF-Eger 15-8 – erről itt olvashat

További program
2018. november 18., vasárnap
2. mérkőzés

A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, Kondorosi út, 19:00



Vízilabda hírek
benu magyar kupa