cover image
Egyéb

Férfi BENU MK: előnyben az FTC, a Miskolc és a BVSC

2018. november 16. 21:32

A Szőnyi úton játszották a legszorosabb negyeddöntőt: Szűcs Levente együttese hat végleges kiállítást hozó meccsen 8-7-re győzte le a Honvédot. A bajnok Egerben nyert hárommal, a Miskolc pedig Debrecenben szerzett hétgólos előnyt a szombati visszavágóra.

Az Eger abszolút partiban volt a bajnok FTC-vel, olyannyira, hogy 3-2-re, majd 5-4-re is vezetni tudott, noha Rasovics parlagon hagyott egy büntetőt, sőt nem sokkal később végleg kiállították. A nagyszünetben már 6-5-tel a vendégeknél volt az előny, Vámos harmadik akciógólját nyolc másodperccel a második negyed vége előtt lőtte. Az igen aktív Vlachopoulos révén a harmadik etapban még egyenlíteni tudott Dabrowski Norbert felettébb tüzes együttese, ám a folytatásban talán felőrlődött a Fradi tempójában. Varga Zsolt alakulata szorosabban zárt, a betalált Jaksics, majd az addig jól őrzött Varga Dénes is, sőt a negyedik negyed elején Kállay balja is villant. Mezei ötméterest harcolt ki, Varga értékesítette, 6-10 állt a táblán, kézben tartotta a meccset az FTC. És nem is engedte ki, háromgólos előnnyel várhatja a népligeti ütközetet.
 
Mi tagadás, a Miskolc semmit sem bízott a véletlenre: remek támadójátékkal, ennél is nívósabb védekezéssel, Csoma kimagasló kapusteljesítményével haladt előre. Az első negyedet még „csak" 3-1-re nyerte meg Debrecenben, utána az amerikai Bowen, valamint a Bedő, Misics centerkettős vezérletével 2-0-ra, majd 4-0-ra hozta az etapot, 9-1-re vezetett a záró menet előtt! Ebben lőtt négy gólt a házigazda, ám Sike József együttese is szerzett hármat, így 12-5-re győzött, avagy a hazai visszavágót hétgólos előnyről várhatja.
 
Miként várható volt, kimondottan feszült, szoros, végletekig kiélezett küzdelmet hozott a BVSC és a Honvéd összecsapása. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, gyűltek a személyi hibák, s mindkét oldalon a megszokott csapatjáték dominált. Szűcs Levente együttesének sikerült először két góllal vezetnie, majd 6-4 után 7-5 is állt a táblán, az eltiltott Szivóst nélkülöző vendégek azonban Fülöp és Kiss Gergely révén egyenlítettek. Érdekesség, hogy a 8-7-es végeredmény öt perccel a vége előtt Pásztor góljával alakult végül ki, hiszen hiába gyűrték egymást a felek - összesen hat végleges kiállítás fújtak a bírók! -, sem a 63%-kal védő Györke (12/19), sem a 69%-kal védő Decker (18/26) eszén nem tudtak túljárni. Egygólos előnnyel kezdheti tehát majd a szombati visszavágót a Kőér utcában a BVSC - Merész András együttesének ugyanannyi az esélye a továbbjutásra, avagy garantált izgalmak következnek.
 
BENU Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő
1. mérkőzések
Debreceni VSE-PannErgy-Miskolc 5-12 (1-3, 0-2, 0-4, 4-3)
Gólszerzők: Kovács G. 3, Fekete G. 2, ill. Bowen 4, Bedő 3, Misics 3, Vad L., Vadovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
ZF-Eger-FTC-Telekom 9-12 (3-3, 2-3, 1-2, 3-4)
Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

Gólszerzők: Vlachopoulos 5, Gyárfás 2, Hosnyánszky, Rasovics, ill. Vámos 3, Varga D. 3, Kállay 2, Younger 2, Gór-Nagy, Jaksics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
BVSC-Zugló-Budapesti Honvéd 8-7 (3-2, 2-2, 2-2, 1-1)
Gólszerzők: Pásztor 2, Czigány, Csapó, Várnai, Létay, Mészáros, Szabó B., ill. Simon A. 2, Illés, Kiss G., Juhász, Fülöp, Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
2018. november 17., szombat
1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-A-Híd-OSC-Újbuda, Szolnok, 18:00
2. mérkőzések
FTC-Telekom-ZF-Eger, Komjádi-uszoda, 16:15
Budapesti Honvéd-BVSC-Zugló, Kőér utca, 19:00
PannErgy-Miskolc-Debreceni VSE, Miskolc, 19:00
2018. november 18., vasárnap
2. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, Kondorosi út, 19:00
 

Vízilabda hírek
benu magyar kupa