cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: kis híján meglepetést okozott a Honvéd Egerben

2018. november 9. 18:30

Az E.ON Férfibajnokság ötödik fordulójának meccsdömpingjét az Eger-Honvéd összecsapás nyitotta. A vendégek vezetőedzőjük, Merész András, és egyik meghatározó játékosuk, Szivós Márton nélkül szálltak harcba, ám kis híján így is sikerült meglepetést okozniuk a hevesi megyeszékhelyen.

Míg Dabrowski Norbert hiányzók nélkül, komplett csapattal állhatott ki a Honvéd ellen, addig a vendégeknél ketten is hiányoztak. Szivós Mártont a fővárosiak szerdai, mecsekaljai mérkőzésén állították ki csere nélkül négy percre szabálytalanság miatt, mely automatikus eltiltással járt, ezért az oroszlánosok nem foghatták hadba a rutinos játékost. És nem foglalhatott helyet a kispadon az együttes vezetőedzője, Merész András sem, akit pedig piros lap miatt tiltottak el - a mestert Steinmetz Barnabás pótolta.
 
A hiányzók ellenére a Honvéd tisztességgel helytállt a Bajnokok Ligája főtábláján vitézkedő Eger otthonában, sőt, kis híján sikerült meglepniük a hevesieket. A vendégek végig kapaszkodtak, egyszer sem hagyták túlzottan meglépni a házigazdát. Ámbár az első játékrész 3-1-es hazai vezetés mellett ért véget, a második felvonás a fővárosiaknak sikerült jobban, így félidőben mindössze egygólos, 6-5-ös egri előnyt mutatott a Bitskey-uszoda eredményjelzője. 

Az oroszlánosok lendülete a nagyszünet után sem tört meg, kiválóan tartották a lépést az Egerrel, ez pedig azt eredményezte hogy 9-7-es állásnál fordulhattak rá a csapatok a mindent eldöntő negyedik negyedre. A Honvéd kiválóan hajrázott, Simon Adrián és Kardos Alexander találataival, valamint Manhercz Ádám utolsó minutumban szerzett góljával felzárkózott egyre, de az egyenlítés már nem sikerült. Mindez pedig azt jelenti, hogy az Eger öt forduló után továbbra is veretlen. 
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 5. forduló

A-csoport

ZF-Eger-Budapesti Honvéd 11-10 (3-1, 3-4, 3-2, 2-3)
Gólszerzők: Vlachopoulos 3, Gyárfás 2, Hosnyánszky 2, Rasovics 2, Murisics 2, ill. Fülöp B. 3, Kardos A. 2, Szirányi 2, Simon A., Manhercz Á., Shimizu
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program

A-csoport
2018. november 10., szombat
FTC-Telekom-BVSC-Zugló, 13:00 - TV: M4 Sport
AVUS-PVSK-Mecsek Füszért, 16:00
Metalcom-Szentes-KSI SE, 18:00 

B-csoport
2018. november 10., szombat 

Kaposvári VK-VasasPlaket, 16:00
Tatabánya-UVSE, 16:00
Szolnoki Dózsa-A-Híd-OSC-Újbuda, 18:00
DVSE-PannErgy-MVLC, elhalasztva
Vízilabda hírek