cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: kiütéses OSC-siker, Kaposváron győzött a DVSE

2018. november 7. 22:00

A legjobb nyolcba kerülésért folytatott versenyfutás szempontjából értékes pontokat zsebelt be a Debrecen Kaposváron. A Szolnok Tatabányán, a Miskolc pedig a Vasas otthonában győzött, ott, ahol a nap zárómérkőzésén az OSC 22-3-as sikert aratott az UVSE felett.

Zsivko Gocics együttese hétvégén még a Bajnokok Ligája főtáblájának második fordulójában szállt harcba Olaszországban, ma pedig már Tatabányán vizitált. Tanítványai magabiztosan kezdték a találkozót, az első játékrész végén négygólos vendég előnyt mutatott az eredményjelző (0-4), félidőben pedig hattal vezetett a Szolnok (1-7). Fölényét a folytatásban tovább növelte a Tisza-parti alakulat (1-9), és bár a negyedik negyedet a házigazdák nyerték (3-2), kétség nem férhetett a szolnokiak könnyed győzelméhez.

Az angyalföldiek a Debrecentől elszenvedett vereség után a Miskolc ellen szerettek volna meglepetést okozni. Nos, egy darabig úgy tűnt, erre minden esélye meg is van Földi László legénységének. Kiválóan kezdett a házigazda, Halek Márton szabaddobásgóljával a Vasas szerzett vezetést, majd Bowen egyenlített, de Sélley Rauscher Domonkos emberelőnyben értékesített találatának köszönhetően ismét a fővárosiaknál volt az előny. A hajrában Milicsics még egalizált, így az első negyed 2-2-es döntetlennel ért véget. A második felvonást újfent az angyalföldi alakulat indította jobban, azonban a negyed derekán fordult a kocka, a Miskolc átvette a vezetést és az irányítást. Nagyszünetben még egy gól volt csak a borsodiak előnye, ám a harmadik negyedben gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát az MVLC. Az utolsó menetnek négygólos különbségnél fordultak rá a felek, melyet a Vasas már nem tudott behozni.

MVLSZ_Vasas_Miskolc_ffi_OB1_20181107_MaD-6.jpgRangadónak adott otthont Kaposvár - Berta József csapata a Debrecent fogadta. A vendég hajdúságiak meglepően jól kezdtek, az első felvonás végén 2-1-re vezetett a DVSE. A cívisvárosiak lendülete a folytatásban sem tört meg, az ifjú tehetség, Fekete Gergő utolsó másodpercben eleresztett akciógóljának köszönhetően 6-3-as debreceni vezetésnél cseréltek térfelet az alakulatok. A harmadik negyedben már hattal mentek a vendégek, mikor megrázta magát a Kaposvár és elkezdett zárkózni a házigazda. Az utolsó felvonásban sikerült egyre csökkenteniük a különbséget a hazaiaknak, de Miroslav Bajin tanítványai nem engedték ki a kezükből a győzelmet, nagyot hajrázva 11-8-as sikert arattak.
 
A hétközi forduló zárómérkőzésén az UVSE a Komjádi-uszodában látta vendégül az OSC-t. Vad Lajos legénysége a Magyar Kupa csoportselejtezője (24-3) után bajnoki mérkőzésen is kiütésessel győzött, ezúttal 22-3 arányban. 

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 4. forduló
B-csoport

Tatabánya-Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK 4-11 (0-4, 1-3, 0-2, 3-2)
Gólszerzők:
Kolozsi 2, Szentesi, Kolarik, ill. Kis 2, Teleki 2, Aleksics 2, Bátori, Jansik D., Zalánki, Angyal, Rasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket-PannErgy-MVLC 6-12 (2-2, 2-3, 0-3, 2-4)
Gólszerzők:
Sélley 3, Bencz, Halek, Miklós, ill. Misics 3, Lőrincz 2, Vadovics 2, Nagy Á., Milicsics, Stojanovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK-DVSE 8-11 (1-2, 2-4, 2-3, 3-2)
Gólszerzők:
Sántavy 2, Vindisch, Telegdy, Berta, Juhász-Szelei, Tóth K., Giga, ill. Fekete 3, Dőry 2, Kovács G. 2, Macsi P., Fejős, Smitula, La Rosa
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-A-Híd-OSC-Újbuda 3-22 (1-8, 1-3, 1-5, 0-6)
Gólszerzők:
Korbács, Baksa, Vigvári, ill. Ubovics 4, Erdélyi 3, Kovács G. 3, Tóth M. 3, Seman 2, Brguljan 2, Randelovics 2, Bundschuh, Burián, Salamon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. Szolnok 12, 2. Miskolc 12, 3. OSC 12, 4. Debrecen 9, 5. Tatabánya 3, 6. Vasas 0, 7. UVSE 0, 8. Kaposvár 0

Vízilabda hírek