cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: a negyedik forduló következik

2018. november 7. 12:55

Hétközi fordulóval folytatódik az E.ON Férfibajnokság 2018/2019-es küzdelemsorozata.

PVSK-Honvéd
 
Az A-csoport küzdelmeinek sorát rangadó nyitja, a mecsekaljaiak Merész András együttesét fogadják. A vendéglátóknál Török Viktor és Surányi László, míg a vendégeknél a fővárosiak mestere osztotta meg várakozásait.

 

 
Szentes-FTC

A múlthetet egy Bajnokok Ligája és két bajnoki győzelemmel záró, veretlen Ferencváros az egyelőre nyeretlen Szenteshez látogat.
 
„Tisztában vagyunk vele, hogy milyen erős csapat a Fradi. Tisztes helytállás a célunk, teljesen mindegy, hogy milyen keretösszetétellel érkeznek hozzánk. Nekünk a szombati KSI elleni összecsapás az igazán fontos, majd a két héttel későbbi pécsi. A Ferencváros fogadásával ezekre a találkozókra szeretnénk felkészülni, gyakorolni" - fogalmazott a Szentes vezetőedzője, Pellei Csaba
 
A túloldalon Gór-Nagy Miklós egy aranyköpéssel hangolt a találkozóra: „Hosszú az út, de nagyon jó meleg víz van. Úgyhogy oda csak vidáman érdemes bemenni."

AVUS-Eger
 
Dabrowski Norbert legénysége a hétvégén, hazai környezetben, a Dinamo Moszkva ellen sikerrel megvívott BL-mérkőzés után az AVUS csapatával találkozik a vasi megyeszékhelyen, ahova már egy nappal korábban elutazott az egri alakulat.

„Mivel az Eger más kategóriát képvisel, nagy reményeink nem lehetnek. Ezért szeretnék az eddigieknél több játéklehetőséget adni a fiataloknak, hogy testközelből tapasztalják: hová lehet eljutni. Az eredményt tekintve a tisztes helytállás a célunk, nem utolsó sorban pedig a szerdai remek felkészülés lesz a szombati, Pécs elleni hazai találkozónkra. Azon a találkozón ugyanis van esélyünk egy jó eredményre. Summa summárum: egy Eger ellen elsősorban az a cél, hogy gyakoroljunk és tanuljunk. Az egri csapatnak gyakorlatilag nincs gyenge pontja, remekül védekeznek, és ebből gyors kontrákat indítanak. Szeretném, igazi vízilabdaünnep lenne a találkozó. Sérült és beteg játékosunk sincs."
 
 
 
BVSC-KSI 
 
A zuglóiak Horváth János fiatal csapatával csapnak össze ma este a Szőnyi úton. A mérkőzés előtt a házigazdák játékosa, Csapó Miklós, valamint a KSI ifjú hálóőre, Grieszbacher Márk állt a két klub kamerája elé.
 


Tatabánya-Szolnok

Zantleitner Tamás tanítványai a Szolnokkal találkoznak, akik szombaton a Fradihoz és az Egerhez hasonlóan BL-meccsen csobbantak.
 

Vasas-Miskolc
 
Az angyalföldiek a Debrecentől elszenvedett vereség után a Miskolc ellen szeretnének meglepetést okozni.
 
 
Kaposvár-Debrecen

A Kaposvár az első hazai bajnoki mérkőzésére készül, ellenfele a DVSE lesz. 
 
„Ez a mérkőzés is egy fontos állomása az építkezésünknek, melynek következő szakasza egy idegenbeli győzelem lehet. Taktikailag van még hova fejlődnünk, nagyon sok gólt kaptunk az eddigi találkozóinkon, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk. 8-10 gólókat szerintem ez a csapat mindig fog tudni szerezni, de ha rendszeresen sokat kapunk, akkor nem biztos, hogy mindig túl fogjuk tudni lőni az ellenfelet. A Kaposvár évek óta együtt dolgozik, a rutinosabb játékosaik meghatározzák a játékukat, ha őket tudjuk semlegesíteni, akkor lehet keresnivalónk" - nyilatkozott a debreceni klub honlapjának a hajdúságiak csapatkapitánya, Kovács Gábor
 
UVSE-OSC

Ma este két találkozót is rendeznek a Komjádi-uszodában, először a Vasas csap össze a Miskolccal, majd az UVSE és az OSC mérkőzik meg. 
 
Az UVSE beharangozója.

 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 4. forduló – a program

A-csoport
2018. november 7., szerda

PVSK-Mecsek Füszért-Budapesti Honvéd, 19:00
Metalcom-Szentes-FTC-Telekom, 19:00
AVUS-ZF-Eger, 19:00
BVSC-Zugló-KSI SE, 20:00

B-csoport
2018. november 7., szerda

Tatabánya-Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK, 17:30
VasasPlaket-PannErgy-MVLC, 19:30
Kaposvári VK-DVSE, 19:30
UVSE-A-Híd-OSC-Újbuda, 20:45
Vízilabda hírek