cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Ezt a közönséget nem lehet megunni!”

2018. november 6. 20:17

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk remekül kezdte a szezont: a Világliga európai selejtezőjében (amely egyben Európa Kupa-selejtező is) 13-4-re győzte le Franciaországot. Az egri Bitskey-uszodában joggal szólt a vastaps a mérkőzés után. Alább a főszereplők értékelése.

„Nagyon köszönjük a szurkolást! A lelátó ismét mellettünk volt, nagyszerű hangulatú mérkőzést játszhattunk így. Ezt a közönséget nem lehet soha megunni! – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szülővárosában vezethette csatába csapatát, ami érthetően nem kis büszkeséggel tölthette el. De természetesen igyekezett szakmai oldalról megközelíteni az összecsapást: „Ezúton is gratulálok a lányoknak, akik néha döcögős, néha parádés játékkal győzték le ellenfelüket. Hellyel-közzel elégedett lehetett a látottakkal, amit ezen a három edzések gyakoroltunk, esetenként sikerült a meccsen megcsinálni. A realitás körülbelül ez, megmutattuk, sokkal jobbak vagyunk a franciáknál, akik viszont érezhetően sokat fejlődtek az elmúlt időszakban.”

A mérkőzésen elsősorban a gyorsaságra épített csapatunk – nem véletlenül. Miként a kapitány is megemlítette: „Keszthelyi Rita, Szilágyi Dorottya, Illés Anna vagy éppen Vályi Vanda, aki betegsége után újra közöttünk lehet egytől-egyig gyors, robbanékony szélsők, erre építeni lehet, sőt kell – ez lehet majd az egyik fő fegyverünk. Örülök, hogy ilyen meccsel készülhettünk az olaszok elleni idegenbeli folytatásra.”

FINA_MVLSZ_HUN_FRA_noi_VL_20181106_MaD_003.jpgA mérkőzés értelemszerűen legjobbjának választott, hat gólt jegyző Keszthelyi Rita így értékelt: „Úgy érzem, hogy a meccs eleje volt kicsit döcögősebb, amikor sok helyzetet, ziccert kihagytunk – ezt feltétlen ki kell küszöbölni majd a folytatásra, hiszen a jobb csapatok ellen nem lesz ennyi ziccerünk, a kevesebből kell minél többet gólra váltani. A védekezés egész tűrhető volt, s ugyan voltak elkerülhető gólok, kevés gólon tartottuk őket. Ez fontos, a védekezés legyen mindig rendben, mert ezzel a lövő tudással, ami nekünk van, túl tudjuk őket lőni. A fizikális, gyorsaságbeli különbség megmutatkozott a két csapat között, azt hiszem, ez a minimális elvárás, hogy így legyen. Felőröltük őket a sok úszással, a védőink jól bekkeltek, és a zóna is működött. A támadások nem adnak valós képet arról, ami majd az olaszok ellem vár ránk, ezt el is engedhetjük. Köszönjük a szurkolást, nagyon jó volt a hangulat, örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönséget.”

FINA_MVLSZ_HUN_FRA_noi_VL_20181106_MaD_001.jpgA kapunkat a második félidőben védő, ötméterest is hárító Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya is elégedetten nyilatkozott: „Fontos volt, hogy kevés gólon tartunk őket, készültünk erre – örülök, hogy sikerült. Fejlődik a francia válogatott, jó meccset játszhattunk ellene. Örülök, hogy újra itt vagyok a keretben, remélem, minél többször így lesz ez, és tudok bizonyítani a szövetségi kapitánynak.”
 
„Örülök, hogy számomra hazai pályán játszhattuk le az idei első Világliga-mérkőzésünket. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy itt lehetett a családom, a nagyszüleim és az unokatestvéreim, akik Budapestre már nem biztos, hogy el tudnak utazni. Ami az összecsapást illeti, kevés időnk volt a felkészülésre, és bár az eredményen sem és rajtunk sem látszott, sok hibát vétettünk, a játékunkból pedig hiányzott a precizitás. Ennek ellenére örülünk a győzelemnek" - fogalmazott a hazai medencében csobbanó Szilágyi Dorottya.

„Úgy érzem, hogy sikerült jól teljesítenünk és úgy alakítanunk a mérkőzést, ahogyan mi szerettük volna. Az első percekben még tartani tudták a lépést velünk, volt oxigén a fejükben, de sikerült hamar felülkerekednünk rajtuk és felőrölnünk őket. Rengeteg taktika és megbeszélés szerepelt a programunkban az elmúlt másfél napban, nagyon sokat tanultam. Nem lebecsülve a franciákat, az olaszok és a hollandok elleni összecsapások még fontosabbak lesznek számunkra, melyeken szeretnénk ugyanezeket a játékelemeket megvalósítani" - bizakodott a dunaújvárosiak tehetsége, Vályi Vanda.

Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
Nők, 2. játéknap
B-csoport
MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 13-4 (3-1, 4-1, 4-1, 2-1)

Eger, Bitsky-uszoda, vezette: Schwartz (izraeli), Daskalopoulus (görög)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 1, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 6, Vályi V. 2, Gyöngyössy. Csere: Máté, Gurisatti 2, Leimeter 1, Csabai, Garda, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Franciaország: Derenty - Millot 1, Bachelier, Guillet, Mahieu, Paillat 1, Daule 2. Csere: Leroux, Grass, Deschampt, Clerc, Bacquet, Vo Nan (kapus). Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

(További jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
A-csoport:

Spanyolország-Izrael 13-5
B-csoport:
Hollandia-Olaszország 7-9

További program
3. játéknap, 2018. december 1.
A-csoport:

Görögország-Oroszország

4. játéknap, 2018. december 3.
B-csoport:
Olaszország-Magyarország
December 4.
A-csoport:

Izrael-Oroszország
B-csoport:
Franciaország-Hollandia

5. játéknap, 2018. december 15.
A-csoport:

Spanyolország-Görögország

6. játéknap, 2018. december 18.
A-csoport:

Spanyolország-Oroszország
Izrael-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Olaszország
2019. január 12.
B-csoport:
Hollandia-Magyarország

7. játéknap, 2019. január 12.
A-csoport:

Izrael-Spanyolország

8. játéknap, 2019. január 15.
A-csoport:

Oroszország-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Magyarország
Olaszország-Hollandia

9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Olaszország-Franciaország
Magyarország-Hollandia

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 28-31. között később kijelölendő helyszínen rendezik.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
Európa Kupa