cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: Szentesen nyert a BVSC, harmadik meccsén is győzött az FTC

2018. november 3. 18:15

Szűcs Levente együttese 12-9-es sikerével Szentesen gyűjtötte be a három pontot. A magyar bajnoki címvédő négy nap alatt a harmadik mérkőzését játszotta, mérlege pedig két bajnoki és egy BL-győzelem.

Hétvégén két mérkőzést rendeztek az E.ON Férfibajnokságban - a Szentes és a BVSC a szerdáról szombatra elhalasztott összecsapást pótolta, míg a Ferencváros és a KSI az első fordulóból elnapolt mérkőzésen csobbant medencébe.
 
Szentesen az első játékrészben még felváltva potyogtak a gólok - a vezetést Hegedűs Bence első percben lőtt akciógóljával a házigazda Kurca-partiak szerezték meg, majd Mészáros Csaba egyenlítését követően, Pellei Frank találatával ismét a hazaiaknál volt az előny. Hamarosan Pásztor Mátyás révén újfent egalizált a BVSC, sőt, Szabó Bencegúz találatával a vezetést is átvették a fővárosiak. Nem sokáig örülhetett azonban a vendég kispad, hiszen Chrysopathis Chrysovalantis lövésével ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. Az első felvonást Török Béla emberelőnyben értékesített találata zárta, 3-4.
 
A folytatásban pedig beindult a zuglói gyors - a vasutasok a második negyedtől már nem engedték ki a fölényt és győzelmet a kezükből. Szűcs Levente legénysége végig vezetve, 12-9-es sikert aratott és zsebelte be a három pontot. A fővárosi együttes így továbbra is veretlen.
 
Fotó: Fradi.hu

Fotó: Fradi.hu

Meglehetősen sűrű napok vannak a bajnoki címvédő háta mögött. Varga Zsolt tanítványai miután szerdán este hazai medencében legyőzték a Szombathely csapatát, csütörtökön reggel a reptér felé vették az irányt, és meg sem álltak Bukarestig, ahol pénteken a Bajnokok Ligája főtáblájának második mérkőzésén 9-6 arányban verték meg a házigazdákat. A program azonban még itt sem ért véget, hiszen útjuk Ferihegyről nem haza, hanem a Népligetbe vezetett, és várt rájuk a KSI. Az első nyolc percben látszott, a feszített menetrend és az utazás sokat kivett a vendéglátókból (3-2), ám a kisszünetben megrázta magát a csapat és Varga Zsolt együttese gyakorlatilag a második etapban eldöntötte a mérkőzést. A zöld-fehérek ferencvárosi utánpótlás játékosokkal felvértezve a második negyedet 6-0-val, a harmadik játékrészt pedig 7-1-es részeredménnyel zárták. Hiába hozták tehát 3-1-re a negyedik negyedet a központi sportiskolások, az FTC fáradtan, megfiatalítva is tizenegygólos, 17-6-os diadalt aratott.
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, A-csoport
Az 1. fordulóból pótolt mérkőzés
FTC-Telekom-KSI SE 17-6 (3-2, 6-0, 7-1, 1-3)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 3, Gál 3, Gór-Nagy 3, Sedlmayer 2, Kállay 2, Jaksics 2, Szabó II. B., Nyíri, ill. Bóbis 3, Hevesi 2, Tóth B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

3. forduló
Metalcom-Szentes-BVSC-Zugló 9-12 (3-4, 1-2, 2-3, 3-3)
Gólszerzők: Hegedűs B. 3, Pellei 2, Somogyi 2, Kuzmenko, Chrysopathis, ill. Pásztor 3, Kovács P. 2, Szabó B. 2, Czigány 2, Mészáros, Török, Létay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek