cover image
Egyéb

Köszönet Dunaújvárosnak: megújul az uszoda, addig is zavartalan a működés!

2018. október 26. 14:18

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ellátogatott a női póló egyik fellegvárába, találkozott Cserna Gábor polgármesterrel és Szepesi Attila alpolgármesterrel, akik arról biztosították, hogy a Kormány és az Önkormányzat együttműködésével megvalósuló Modern Városok Program keretein belül újul meg a Fabó Éva Sportuszoda, de a munkálatok alatt is mindent megtesznek a csapatok zavartalan működésért.

A városi uszodát még 1958. augusztus 8-án avatták fel Sztálinvárosi Sportuszoda néven, a ma ismert végleges formáját pedig 1977-ben nyerte el, a Péchy Imre terve alapján épített fedett medence átadásával. A tragikusan fiatalon elhunyt dunaújvárosi világbajnok búvárúszónak emléket állítva 1996 óta Fabó Éva Sportuszoda néven működő vízi bázis felett napjainkra igencsak eljárt a több évtizednyi idő. Ezt felmérve az elmúlt időszakban Cserna Gábor polgármester vezetésével elkezdődtek a háttérmunkák, amelynek eredményeként a Modern Városok Program keretében, az önkormányzati tervek szerint egy korszerű, komplex fürdő- és vízisportcentrum létesül az Építők útja, Hunyadi János út, valamint a Víztorony határolta területen.
 
Első lépésként Dunaújváros MJV Önkormányzata visszavásárolta, a DVG Zrt. pedig felújította a nyár elején végül megnyitott Aquantis Élményfürdőt, október elején pedig elkezdődtek az uszoda rekonstrukciós munkálatai, a tervek szerint jövő nyárra fejeződnek be.
 
Tekintettel arra, hogy a Dunaújvárosban nagy a pólóélet is, a Mihók Attila irányította női csapat bajnoki címek sorát gyűjtötte be, az előző szezonban LEN-kupát nyert, és válogatott játékosok sora alkotja a csapatot, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke dr. Faragó Tamás női utánpótlás-igazgató társaságában tájékozódás céljából pénteken a városba utazott.
 
„Nagy öröm, hogy a Modern Városok Program keretében megújul a Fabó Éva Sportuszoda. Külön köszönettel tartozunk Cserna Gábor polgármesternek, hogy a munkálatok alatt minden erőfeszítést megtesznek azért, hogy a vízilabdaélet zavartalan legyen, így többek között az első osztályú női csapat megfelelően tudjon készülni a rá váró feladatokra. Bízunk benne, hogy az újvárosiak a jövőben is stratégiai partnerei lesznek a szövetségnek, és a női póló egyik fellegvárát jelentik" - fogalmazott Vári Attila.
 
A bajnokságban még százszázalékos csapat gőzerővel készül többek között az Euroliga-győztes orosz Kirishi elleni Európai Szuperkupa-meccsre.
 
 
 

Vízilabda hírek
dunaújváros
vári attila
uszoda