cover image
Egyéb

Női Magyar Kupa: sporttörténelem – világbajnokok tétmeccsei!

2018. október 26. 8:28

A hétvégi selejtezően elindul a III. Kerületi Torna és Vívó Egylet csapata is, avagy tétmeccsen láthatjuk többek között Drávucz Ritát, Pelle Anikót, Kisteleki Dórát vagy éppen Szremkó Krisztinát is!

A hétvégén, szombaton és vasárnap a Női Magyar Kupa is elkezdődik – két helyszínen, Egerben és a budapesti Kőér utcai uszodában összesen 9 mérkőzésen dől el, mely csapatok kerülnek a negyeddöntőbe. A hölgyeknél tíz együttes nevezett, és a tavalyi bajnokság első három helyezettje (UVSE, Dunaújváros, BVSC) a második körben kapcsolódik csak be a küzdelmekbe. A két csoportból összesen öt csapat jut tovább - az A-csoport és a B-csoport utolsója egyaránt kiesik.

S hogy a mezőnyben ki a kakukktojás? A III. Kerületi Torna és Vívó Egylet csapata feltétlen. A női sorozatban ugyanis még nem fordult elő, hogy egy ob I/B- csapat nevezzen a legjobbak közé. De miért is ne?! Elnézve a csapat névsorát a női vízilabda legendáinak a neve köszönt vissza: világbajnok, Európa-bajnok, magyar bajnok, Magyar Kupa-, LEN-kupa-győztes, BEK-győztes, és masters világbajnok, masters Európa-bajnok sora ugrik medencébe.

Mint a csapat szervező-motorjától, Boros Júliától megtudtuk, számukra főként a játék szeretette a fontos, de azért szeretnék megnehezíteni az elit bajnokságban szereplők életét, titkon bízva a továbbjutásban. Megkérdeztük Fenyvesi-Kisteleki Orsolyát, a III. KER.TVE vízilabda szakosztályvezetőjét, mi az oka a Magyar kupa szereplésnek.

„Szeretnénk felmérni magunkat, hol tartunk a felkészülésben. Nem titok, hogy a klub célul tűzte ki, hogy feljusson a szezon végén az első osztályba. A felkészülést Györe Lajos vezérletével történik, aki teljes mértékben maximalista, így nem engedi a hölgyeket, hogy ne vegyék komolyan a megméretést. A klub fantasztikusan áll a csapathoz, teljes támogatást nyújt a játékosoknak, innen is szeretnénk megköszöni nekik” – fogalmazott a szintén egykor magas szinten pólózó hölgy, aki hozzátette: „Az esélyekről nehéz beszélni, hiszen nem ismerjük teljes egészében az ob I-es bajnokságot, így csak annyit mondhatok, meglátjuk, hogy a rutin és a technika vagy a fiatal lendület nyer. Bármi is lesz az eredmény, büszke leszek a csapatra, mert aki munka és gyerek mellett vállalja ezt a küzdelmet, az csak emelt fővel, győztesként jöhet ki a medencéből!”

Feltétlen érdemes a csapat névsorát kiemelnünk:
Játékosok:
Boros Júlia, Drávucz Rita, Imre Nikoletta, Ipacs Barbara, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Kőhalmi Ilona, Máté Viktória, Mazug Angelika, Németh Edit, Olajos Dóra, Papp Tímea, Pelle Anikó, Szentkereszti Gabriella, Szremkó Krisztina, Tóth Violetta, Vargáné Gazdag Erika. Edző: Györe Lajos. Szakosztályvezető: Fenyvesi-Kisteleki Orsolya

NŐI MAGYAR KUPA 2018-2019 - a teljes program ezen a felületen megtekinthető!
A-csoport (Eger):
FTC, III. kerület, Tatabánya, Eger
B-csoport (Honvéd): Szeged, Honvéd, Szentes
Vízilabda hírek
benu női magyar kupa