„Rendkívül motivált volt a társaság”

2018. október 24. 19:07

A németek elleni 17-9-es győzelmet követően (Szolnok, Világliga/Európa Kupaselejtező) Märcz Tamás szövetségi kapitány, és a 3-3 gólt jegyző Bátori Bence és Jansik Dávid is érhető elégedettséggel nyilatkozott.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Mint beszámoltunk róla, a Märcz Tamás irányította férfiválogatott a Világliga európai selejtezőjében (amely egyben Európa Kupa-selejtező is) 17-9-re győzte le Németországot a Szolnoki Vízilabda Arénában.

A mérkőzés után a szövetségi kapitány értékelte az összecsapást: „Látva a válogatott keretbe érkező játékosok fizikai és mentális állapotot, magát ezt a néhány napos közös gyakorlást, azt gondoltam, bármilyen erősségű német válogatott jön velünk szembe, nagyarányú győzelmet arathatunk ellene. Ezt is vártam, és örülök, hogy mindez megvalósult a mérkőzésen. Rendkívül motivált volt a társaság, a visszatérő játékosok és a nyári kerettagok egyaránt, érződött, nagyon nagy volt a várakozás mindenki részéről. Kevésbé örülök annak, hogy a végén több pontatlanságot láttam a védekezésben, a blokkok nem voltak a helyükön, nem voltunk kellően agresszívek, így kaptunk kilenc gólt a meccsen, amit soknak tartok, ezen feltétlen javítani kell. A sok lőtt gól ellenben pozitív, ahhoz képest, hogy összeszokottságról nem beszélhettünk, az látszott, bizonyos automatizmusok működnek.”

Német kollégája, Hagen Stamm így összegzett: „Tudtuk, hogy Varga Dénessel és Hárai Balázzsal új és más magyar csapat vár ránk. Nehéz meccsre számítottunk, és próbálkoztunk is az elején, de az ellenfelünk most sokkal jobb volt. Túl sok emberelőnyt hagytunk ki, ezért nem vagyok boldog, ám az esélyes nyert."

A mérkőzés két legeredményesebb játékosa, az egyaránt 3-3 gólt jegyző Bátori Bence és Jansik Dávid is készségesen nyilatkozott honlapunknak.

„Nagyon jól éreztem magam a válogatottban ezúttal is – és nem csupán a mérkőzésre, hanem az együtt töltött napokra gondolok. Rendkívül hasznosnak tartom, hogy volt lehetőségünk három komolyabb és egy lazább edzés megtartására a mérkőzést megelőző napokban, javarészt sikerült végigzongorázni a korábban begyakorolt dolgokat. Jó, hogy együtt voltunk végig, szolnoki játékosként ráadásul nekem plusz élményt jelentette itt játszani. Örülök, hogy nyolc góllal nyertünk, ami szerintem valahol realitás a két válogatott között – még egyszer-kétszer le kellene őket győzni ennyivel, hogy bennük is tudatosuljon” – fogalmazott a szokás szerint nagyon aktívan pólózó világbajnok Bátori Bence.
 
„Bennünk volt, hogy nyáron nem úgy sikerültek ellenük a mérkőzéseink, ahogy szerettük volna, az Európa-bajnokságon döntetlent játszottunk velük, a berlini Világkupán pedig ki is kaptunk tőlük. Revansot kellett vennünk! Ez most jól sikerült, mindenki úgy állt oda, és mindenkinek még egy pluszt adott, hogy a két nemzet közötti különbséget megmutassuk, ami eddig is megvolt, és ezután is meg kell lennie. Sikerült megvalósítani, amit a kapitány kért, ez látszik az eredményen is, hiszen nyolc góllal nyerni tudunk. Mindenki ismer mindenkit, játszottunk már sokat együtt klubszinten és a válogatottban egyaránt, valamint megannyi felkészülés van a hátunk mögött. Van egy alap taktika amit mindannyian tudunk, és amit most felfrissítettünk. Bejött!” – vélekedett a védőfeladata ellátása mellett a támadójátékban is csillogó Janik Dávid.

Férfi Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
A-csoport, 1. játéknap
MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
Szolnok, vezette:
Zwart (holland), Byelyevtsov (ukrán)

Magyarország: Nagy V. - Zalánki 2, Jansik D. 3, Kovács G. 1, Varga D. 2, Bátori 3, Hárai 2. Csere: Jansik Sz. 1, Manhercz 1, Vámos 1, Német 1, Pohl, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Németország: Götz - Reibel 2, Jüngling 1, Schulz 1, Stamm 2, Csuk, Restovics. Csere: Illinger, Küppers, Preuss, Strelezkij 2, Eidner 1, Thorn (kapus). Szövetségi kapitány: Hagen Stamm

További eredmények
A-csoport

Málta-Oroszország 5-18
B-csoport:
Spanyolország-Görögország 5-7
Hollandia-Ukrajna 15-5
C-csoport:
Montenegró-Olaszország 8-8 - ötméteresekkel 3-0
D-csoport:
Horvátország-Románia 17-4
 
A további program
2. játéknap, 2018. november 13.
A-csoport:

Németország-Málta
Oroszország-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Spanyolország
Görögország-Hollandia
C-csoport: 
Olaszország-Franciaország
D-csoport:
Románia-Szerbia

3. játéknap, 2018. december 11.
A-csoport:

Oroszország-Németország
Magyarország-Málta
B-csoport:
Görögország-Ukrajna
Hollandia-Spanyolország
C-csoport:
Franciaország-Montenegró
D-csoport:
Szerbia-Horvátország

4. játéknap, 2019. január 29.
A-csoport:

Oroszország-Málta
Németország-Magyarország
B-csoport:
Görögország-Spanyolország
Ukrajna-Hollandia
C-csoport:
Olaszország-Montenegró
D-csoport:
Románia-Horvátország

5. játéknap, 2019. február 19.
A-csoport:

Málta-Németország
Magyarország-Oroszország
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna
Hollandia-Görögország
C-csoport:
Franciaország-Olaszország
D-csoport:
Szerbia-Románia

6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között később kijelölendő helyszínen rendezik.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!Férfi OB I

FTC-Telekom - BVSC-Zugló

2018. nov. 10. 13:00

Férfi OB I

FTC-Telekom - ZF-Eger

2018. nov. 27. 18:30

Férfi OB I

BVSC-Zugló - PVSK-Mecsek Füszért

2018. dec. 01. 13:00

HUN-GER férfi világliga 2018.10.24. (Fotók: Madar Dávid)
Férfiválogatott edzés - 2018.10.23. (Fotók: Madar Dávid)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok