Egyéb

Megjelent a MS Ösztöndíjprogram 2018/19-es tanév 1. félévének pályázati kiírása

2018. október 15. 10:35

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2018/19-es tanév 1. félévének pályázati kiírása. A jelentkezési (postára adási) határidő: 2018. október 22.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

A programba való bekerülésre a jelen dokumentumhoz tartozó kitöltött jelentkezési lap, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság illetve az illetékes sportági szakszövetség javaslata alapján a sportpolitikáért felelős miniszter (továbbiakban: miniszter) Tanácsadó Testülete tesz végső javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt.

A részletek az alábbi dokumentumokban találhatóak:

A felhívás itt található
Az útmutató itt található
A jelentkezési lap itt található

Jelentkezési (postára adási) határidő: 2018. október 22., hétfő.

A jelentkezés módja:
A kitöltött jelentkezési lapot, valamint a csatolandó mellékleteket 2 példányban a megadott határidőig postai úton ajánlott küldeményben vagy személyesen az alábbi címre kell eljuttatni:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sportért Felelős Államtitkársága
1054 Budapest, Hold utca 1.

A postára adással egyidejűleg elektronikusan is kérjük beküldeni a jelentkezési dokumentációt az alábbi elektronikus elérhetőségre: sportcsillag@emmi.gov.hu
Figyelem: hivatalos jelentkezésnek a papír alapú (postai úton vagy személyesen eljuttatott) jelentkezés minősül!

A 2017/2018-as tanév második félévében 18 sportág összesen 96 sportolója, köztük három parasportoló részesült az ösztöndíjban.
Vízilabda hírek