cover image
Egyéb

BVSC: maradt esély a továbbjutásra

2018. október 13. 21:24

A Férfi Euro-kupa 2. selejtezőkörének 2. fordulójában Szűcs Levente együttese 12-7-re győzte le a horvát Primore Rijekát. Vasárnap 12:30-tól a francia CN Marseille ellen játszik a csapat.

A Primorac Kotor elleni vereség után győzelmi kényszerben volt a BVSC a marseille-i selejtező 2. fordulójában. Az alaposan meggyengült Primorje Rijeka ellen volt sansz a sikerre, de ehhez szükség volt a jó kezdésre. Szűcs Levente együttese bizonyosan kapott sok jó tanácsot az OSC szakmai stábjától, hiszen az első körben az újbudaiak játszottak a Rijekával. Akkor a horvátok 3-0-val nyitottak, sőt a félidőben is vezettek 6-5-re, de az OSC így is nyert 15-7-re.

Nos, a zuglóiak nem „másolták” ezt a fordítást, hanem inkább azonnal a kezükbe vették az irányítást a jelentések szerint, amit jól bizonyított az első negyed: Csapó Miklós fórból talált be, majd Török Béla volt kétszer pontos, miközben odaát csupán Karlo Babic tudta bevenni Szakonyi Dániel kapuját.

A második negyedet a Primorje kezdte jobban, ám Anonio Cunko szépítő találatára hárommal válaszolt a BVSC (Várnai Kristóf, Pásztor Mátyás és Szabó Lóránd), s a nagyszünetben végül 7-4-re állt jobban.

Fordulás után egy gólra felzárkózott a rivális, bizony nagyon jókor jött Létay Krisztián találata! S miután a záró menetben Sugár Péter, majd Ambrus Ferenc is gólt lőtt, s a védekezés nagyon rendben volt, eldöntötte a mérkőzést a társaság, amely végül 12--7-re nyert.

A BVSC vasárnap a 6 pontos, házigazda Marseille elleni meccsen a biztos továbbjutáshoz várhatóan négy góllal kellene győznie, de adott esetben a háromgólos győzelem is elég lehet. Ennél kisebb sikerrel várhatóan maradna a harmadik hely, hiszen a Primorac Kotor aligha botlik a Rijeka ellen.
 
Férfi Euro-kupa, 2. selejtezőkör, 2. forduló
 
F-csoport, Marseille
Primorje Rijeka (horvát)-BVSC-Zugló 7-12 (1-3, 3-4, 2-1, 1-4)
Gólszerzők: Tkac 2, Cunko, Brubnjak, Peros, Babic, Akstentijevic, ill. Létay 3, Török 2, Sugár 2, Csapó, Szabó L., Várnai, Ambrus, Pásztor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény:
CN Marseille (francia)-Primorac Kotor (montenegrói) 10-7
 
Az állás: 1. Marseille 6, 2. BVSC 3 (18-16), 3. Primorac Kotor 3 (16-16), 4. Primorje Rijeka 0
 
További program
2018. október 14., vasárnap
Primorac Kotor-Primorje Rijeka, 11:00
CN Marseille-BVSC-Zugló, 12:30

Vízilabda hírek
BVSC
euro-kupa