cover image
Egyéb

„Most kezdődik csak igazán a Bajnokok Ligája"

2018. október 11. 13:30

Az FTC-Telekom együttese két győzelemmel, és összesítésben tizenegy találattal jutott tovább a Bajnokok Ligája főtáblájára. A zöld-fehérek többek közt az Egerrel, az olasz Pro Reccoval és a spanyol Barcelonetával kerültek egy csoportba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar bajnok kettős győzelemmel jutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára, méghozzá az Egerrel fémjelzett A-csoportba. A Ferencváros együttese szerdán délután Athéntól mindössze néhány kilométerre, festői környezetben, szikrázó napsütésben és hatgólos előny birtokában szállt harcba a Bajnokok Ligája harmadik, s egyben utolsó selejtezőkörének második mérkőzésén. Varga Zsolt együttese a visszavágón öt találattal volt jobb görög riválisánál, így a Fradi két nagyon magabiztos győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb tizenhat csapat mezőnyébe.
 
A zöld-fehérek mestere a továbbjutást jelentő győzelem után érhető módon meglehetősen elégedetten értékelt a klub kamerájának: „Talán az első találkozó nehezebb volt, bár az eredmény nem ezt tükrözi. Ezúttal az első pillanattól fogva a kezünkben tartottuk a mérkőzést és jobban ment mind a támadás, mind a védekezés - utóbbi legalább olyan stabil volt, mint az első meccsen, még ha most egy picivel több gólt is kaptunk. Végig koncentráltak voltunk és jó mérkőzést játszottunk. Összességében elégedett vagyok, de edzői szemmel mindig vannak dolgok, amin tudunk dolgozni, és amelyen javítani kell, hiszen ez egy folyamat, még épül a csapat. Most kezdődik csak igazán a Bajnokok Ligája, sőt hamarosan nekünk is elrajtol a bajnokság is, majd a Magyar Kupa."
 
43460603_1903258996387517_3027379184021274624_n.jpgBoldogan összegzett a visszavágón két gólt szerző Jansik Szilárd is: „Nagyon komolyan vettük az összecsapást, mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy a hatgólos előnyünk ellenére 0-0-ról indul a találkozó. Az eleje nagyon jól indult és kevés gólt kaptunk, melynek köszönhetően el is tudtunk húzni. Utána egy kicsit kiengedtünk és lankadt a figyelem, emberhátrányban kaptunk néhány elkerülhető gólt, de fejlődünk! Jó volt ilyen környezetben, jó időben és nyitott medencében játszani a tengerparton. Készülünk tovább, hiszen egy hét múlva már a Moszkával játszunk, ami egy teljesen más kávéház, klasszisokkal jobb csapat nagyon jó centerekkel és nagyon jó átlövőkkel."
 
A Ferencváros október 17-én a Dinamo Moszkvát fogadja a Komjádi-uszodában, az első fordulóban.

Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
2. mérkőzés, Athén

Vouliagmeni (görög)-FTC-Telekom 7-12 (2-4, 1-1, 3-4, 1-3)
Gólszerzők:
 Afroudakis 4, Basic, Buha, Solanakis, ill. Varga Dénes 2, Vámos 2, Jaksics 2, Jansik Sz. 2, Mitrovics 2, Pohl 1, Younger 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott (A): FTC, kettős győzelemmel, 22-11-es összesítéssel 
 
További program
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Jadran Split (horvát) 6-6 (az első mérkőzésen 9-11)
Továbbjutott (B): Jadran Split, 17-15-ös összesítéssel
VM Verona (olasz)-Team Strasbourg (francia) 16-6 (az első mérkőzésen 10-4)
Továbbjutott (C): VM Verona, kettős győzelemmel, 26-10-es összesítéssel
CN Terrassa (spanyol)-AN Brescia (olasz) 9-8 (az első mérkőzésen 4-8)
Továbbjutott (D): AN Brescia, 16-13-as összesítéssel
 
Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb) 

Főtábla
A-csoport 
1. ZF-Eger 

2. Pro Recco (olasz) 
3. FTC-Telekom
4. Steaua Bucuresti (román) 
5. Crvena Zvezda (szerb) 
6. CNA Barceloneta (spanyol) 
7. Dinamo Moszkva (orosz) 
8. AN Brescia (olasz)

B-csoport 
1. Jadran Split (horvát)
2. Olympiakosz (görög) 
3. Spandau 04 (német) 
4. Mladost Zagreb (horvát) 
5. VM Verona (olasz)
6. Szolnoki Dózsa 
7. Jug Dubrovnik (horvát) 
8. Waspo Hannover (német)
 
Férfi Bajnokok Ligája Főtábla
1. forduló - október 17.
A-csoport
CNA Barceloneta (spanyol)-ZF-Eger
Steaua Bucuresti (román)-AN Brescia (olasz)
Crvena Zvezda (szerb)-Pro Recco (olasz)
FTC-Telekom-Dinamo Moszkva (orosz)
B-csoport
Szolnoki Dózsa-Jadran Split (horvát)
Mladost Zagreb (horvát)-Waspo Hannover (német)
VM Verona-Olympiakosz (görög)
Spandau 04 (német)-Jug Dubrovnik (horvát)
 
A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek