cover image
Egyéb

Tét a Bajnokok Ligája főtáblája

2018. október 6. 11:11

A magyar bajnok FTC-Telekom csapata egyetlen lépésre került a Bajnokok Ligája főtáblájától, melyhez a görög Vouliagmeni együttesét kell legyőznie. Az utolsó, harmadik selejtező első párharcára ma délután a Komjádi-uszodában, míg a második mérkőzésre október 10-én, Görögországban kerül sor.

Miután Varga Zsolt tanítványai egy héttel ezelőtt, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének franciaországi csoportjában nem találtak legyőzőre, egy lépésre kerültek a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától. Ehhez azonban a C-jelű, montenegrói csoport második helyezettjén, a görög Vouliagmeni csapatán kell túljutniuk. A felek a párharc első mérkőzését ma délután, 16.30-kor a Komjádi-uszodában vívják, míg a visszavágóra négy nappal később, október 10-én, Görögországban kerül sor. Amennyiben a Ferencváros sikerrel veszi az utolsó akadályt is, úgy az A-csoportban folytathatja a küzdelmeket.
 
Miként arról a Fradi honlapja beszámol, az új igazolások, Aaron Younger, Gór-Nagy Miklós, Mezei Tamás és Kállay Márk egyaránt kezdenek becsiszolódni a zöld-fehér gépezetbe. A csapat már az első összecsapáson szeretné megalapozni a továbbjutást és minél jobb eredménnyel, akár többgólos előnnyel utazni a második találkozóra. 
 
Varga Zsolt így fogalmazott a mérkőzés előtt: „Azokon a részeken dolgozunk, melyeket a legsürgősebbnek látok, vagyis tulajdonképpen a játék minden egyes elemén. Nagyon fontos számomra a védekezés, hiszen ez mindennek az alapja. Ahhoz azonban, hogy pontosan és jól tudjon működni a védekezés, az kell, hogy elől jól zárjuk a támadásainkat."
 
Majd csapata játéka után természetesen a riválisra is kitért a szakember: „Egy meccsét sikerült megnéznem az ellenfélnek, melyből azt látom, hogy klasszikus görög vízilabdát játszanak, bár horvát edzőjük van, így a dél-szlávos vonal is érződik a játékukon. Letisztultan játszanak és nem kockáztatnak sokat."

Mezei Tamás szerint csapata van olyan erős, hogy ne kelljen félnie a továbbjutás miatt: „A görögök évek óta nagyon szervezett játékot játszanak, jó edzők irányításával és jó görög játékosokkal. Van két horvát légiósuk is, akik úgy gondolom, ugyanazt fogják játszani mint a válogatottban. Kezdeti szoros után nagyon kemény zónát, támadásban pedig kiállításra épülő, sok passzos centerjátékot. Mi azonban vagyunk olyan erősek, hogy ne kelljen tartanunk a továbbjutás miatt!"
 
Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
1. forduló, Komjádi-uszoda
FTC-Telekom-Vouliagmeni (görög), 16:30 (m4sport.hu élő)
 
További program
Jadran Split (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) - B
Team Strasbourg (francia)-VM Verona (olasz) - C
AN Brescia (olasz)-CN Terrassa (spanyol) - D

Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb)

Főtábla
A-csoport
1. ZF-Eger

2. Pro Recco (olasz)
3. az A-selejtező párharc továbbjutója
4. Steaua Bucuresti (román)
5. Crvena Zvezda (szerb)
6. CNA Barceloneta (spanyol)
7. Dinamo Moszkva (orosz)
8. a D-selejtező párharc továbbjutója

B-csoport
1. a B-selejtező párharc továbbjutója
2. Olympiakosz (görög)
3. Spandau 04 (német)
4. Mladost Zagreb (horvát)
5. A C-selejtező párharc továbbjutója
6. Szolnoki Dózsa
7. Jug Dubrovnik (horvát)
8. Waspo Hannover (német)
A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek