cover image
Egyéb

Nagy csatában nyert Szentesen az FTC

2018. október 3. 22:44

Kasó Orsolya ötméterest védett a végén, így győzött a zöld-fehér csapat a női OB I 1. fordulójában. A Dunaújváros és az Eger egyaránt tízgólos sikerrel nyitott.

Rögvest az első fordulóban kiélezett mérkőzést, igazi rangadót jegyezhettünk fel Szentesen, ahol az FTC lépett fel. A vendégek Bujka Barbara duplájával, az UVSE-től igazolt Csabai Dóra, illetve Lena Mihailovics góljával, Kasó Orsolya védéseivel 4-0-val nyitottak. A hazaiak azonban a triplázó Kudella Panna, valamint pont a fővárosi zöld-fehérektől hazaigazoló Kövér-Kis Réka találataival egyenlítettek, ami előrevetítette a küzdelmes folytatást. Nos, így is lett, s noha a Fradi járt rendre előbbre, a Szentes tartotta a lépést. A végeredmény három perccel a vége előtt Kövesdi Vivien találatával alakult ki, mert eztán mindkét kapu előtt kimaradtak a helyzetek, így hat másodperccel a vége előtt a legnagyobb is, amikor Hevesi Anita ötméteresét kivédte Kasó. Így hozta el az FTC a pontokat a Kurca-partjáról.

A másik két összecsapáson kevesebb volt az izgalom: az Egerben tíz gólt jegyzett a Dunaújvárosból igazolt Mchunu Hlengiwe, Szilágyi Dorottya páros, vezérletével nyert Biros Péter együttese 17-7-re a Szeged ellen, míg az újvárosiak Tatabányán a hatig jutó Garda Krisztina főszereplésével győztek 14-4-re.

Női OB I., alapszakasz, 1. forduló
ZF-Eger- Szeged SZTE 17-7 (5-2, 5-1, 4-3, 3-1)
Gólszerzők: Mchunu 6, Szilágyi D. 4, Somhegyi 2, Szilágyi Sz. 2, Miklós R., Ráski L., Szűcs P., ill. Botka 3, Tóth P. 2, Lengyel Dorottya, Rácz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
RB-Tatabánya-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-14 (1-4, 2-5, 0-3, 1-2)
Gólszerzők: Kolarova 3, Pintér, ill. Garda 6, Horváth B. 3, Brezovszki 2, Vályi V., Szabó N., Huszti
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes-FTC-Telekom 7-8 (0-4, 4-1, 2-1, 1-2)

Gólszerzők: Kudella 3, Hevesi, Perez Mora, Mandics, Kövér-Kis R., ill. Bujka 2, Csabai 2, Gémes 2, Mihailovics, Kövesdi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Korábban közölt eredmény
Budapesti Honvéd-UVSE 5-26 (2-6, 1-7, 1-8, 1-5)
 

Vízilabda hírek
női ob I