cover image
Egyéb

Masters pólósok ünnepi összejövetele

2018. október 3. 19:53

A kranji Európa-bajnokságon induló, ott szép sikereket elérő magyar csapatok képviselői, játékosai szerda este együtt ünnepeltek – miként Pázmányi Gábor főszervező elmondta: ezzel a hagyománnyá váló estével is mutatják, ez a réteg szintén a honi póló szerves, és eredményes részét képezi.

Ismét összejöttek.

Összejöttek, hogy egymás társaságában eltöltsenek egy estét, egyenek, igyanak, sztorizgassanak. A harmadik alkalommal teszik, hiszen a Budapesti Vízilabda Szövetség szervezésében 2016-ban, majd a tavalyi, minden tekintetben hatalmas sikert hozó hazai világbajnokságot követően is leültek egy asztalhoz ünnepelni. Miként Pázmányi Gábor, a szervezet elnöke, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja fogalmazott: „Talán nevezhetjük ezt már hagyománynak, így ebben az esztendőben sem volt kérdés, hogy újra találkozunk. Köszönet Bárány Attilának, aki a BVLSZ ismert helyzetében is amondó volt, ez a találkozó fontos, így megírtam a levelet a részvevőknek, akik egytől-egyig pozitívan reagáltak. Fontos megemlíteni, hogy nem az esztendő Európa-bajnokságának az érmesei, hanem az indulói kaptak meghívást – más kérdés, nagy az átfedés, hiszen tíz medáliát szereztek a magyar csapatok Kranjban.”

Bizony, a kontinensviadalon ezúttal is remekeltek a magyar masters együttesek. A dobogó legfelső fokára állhatott a Vác Senso-Média (30+), az Oázsis (40+), az YBL Octopus (45+), a Vidám Vízilovak (50+) alakulata és a Budakalász SC Kling (30+) női csapata is. Ezüstérmes lett a Neptun (30+) valamint a Hungarian Bulls Blood WPC Eger (35+) együttese, míg az ESE Masters (35+), a BVSC Heavy Tools (50+), és a Sunday Boys (55+) gárdája bronzzal zárt Szlovéniában.

A kötetlen, közös ünneplést szokásos módon az Óbudai Trófea Grill Étteremben (1033 Budapest, Laktanya u. 5.) tartották, az eseményen tiszteletét tette Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is – miként a jó hangulatú estén Pázmányi Gábor megjegyezte: „Az arc poeticánk egyértelmű: ilye módon is demonstráljuk, hogy a masters réteg is a magyar vízilabdasport szerves része, ráadásul nem is eredménytelen. Természetesen nem lehet konkurenciája a felnőtt világversenyeknek, a válogatottaknak, ugyanakkor ezek a csapatok is sok dicsőséget, hírnevet szereznek az országnak, amit egy évben egyszer, ezen az összejövetelen illik megünnepelni.”

Nem kérdés, ezek a nagybetűs, a vízilabdát munka mellett űző sportemberek előtt jár a kalapemelés!


Vízilabda hírek
masters
pázmányi gábor