cover image
Egyéb

BL: hibátlan mérleggel csoportelső, s menetelhet tovább a Ferencváros

2018. szeptember 30. 13:55

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének harmadik, s egyben utolsó fordulójában is magabiztos sikert aratott az FTC-Telekom együttese. Varga Zsolt legénysége ezúttal a házigazdát győzte le 10-4 arányban, és vívta ki csoportelsőként a továbbjutást a következő körbe.

Vasárnap az utolsó játéknapjához érkezett a Férfi Bajnokok Ligája második selejtezőköre, melynek franciaországi, F-jelű csoportjának egyetlen kérdése már csak az volt, hogy a magyar bajnok Ferencváros csoportja hanyadik helyén zár, s melyik pozícióból léphet tovább a harmadik körbe.

Nos, Varga Zsolt legénysége akárcsak a pénteki, horvátok, majd a szombati, hollandok elleni találkozóját, úgy a házigazdák elleni összecsapását is magabiztosan indította. A gólgyártást Mezei Tamás kezdte, majd Aaron Younger folytatta. Az ausztrál válogatott Younger villanása után, De Lera révén megszületett az első hazai találat is, míg az első nyolc percet Stefan Mitrovics duplája zárta.
 
A folytatásban szorítottak a gólcsapon a csapatok, ezúttal mindössze két találat született. Akárcsak az első játékrészt, úgy a második felvonást is Mezei Tamás gólja nyitotta, a félidei 6-1-es állást pedig Varga Dénes állította be. Hasonlóan alakult a harmadik etap is, a zöld-fehérek csapatkapitánya nagyszünet után ott folytatta, ahol a második negyed végén abbahagyta. Találatával már hatgólos differenciát mutatott az eredményjelző, majd Jansik Szilárd váltotta gólra a Fradi javára megítélt emberelőnyt, 8-1.
 
A negyedik negyedet nagy küzdelemben 3-2 arányban a vendéglátó Pays D'Aix nyerte ugyan, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy egyáltalán megszorongassák, vagy beérjék a Ferencvárost. Mindez pedig azt jelenti, hogy Varga Zsolt csapata hibátlan mérleggel, csoportelsőként kvalifikálta magát a következő körbe.
 
Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör 
F-csoport, Aix le Bain, 3. forduló 

Pays D'Aix–FTC-Telekom 4-10 (1-4, 0-2, 0-2, 3-2)
Gólszerzők: Shiga, Crousillat, Monneret, De Lera, ill. Mezei 2, Younger 2, Varga Dénes 2, Mitrovics 2, Gór-Nagy, Jansik Sz.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. forduló másik mérkőzésén 
AZC Alphen–Jadran Split 7-18
 
A csoport végeredménye: 1. FTC-Telekom 9, 2. Jadran Split 6, 3. Pays D'Aix 3, 4. AZC Alphen 0
 
További eredmények a 3. fordulóból 
C-csoport, Herceg Novi 

Vouliagmeni (görög)-CSS Brasov (romániai) 9-3
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Sintez Kazan (orosz) 18-6
A csoport végeredménye: 1. Jadran Herceg Novi 9, 2. Vouliagmeni 6, 3. Sintez Kazan 3, 4. CSS Brasov 0

D-csoport, Sabadell 
CN Sabadell (spanyol)-CN Terrassa (spanyol) 7-7
SM Verona (olasz)-Postdam (német) 17-11
A csoport végeredménye: 1. SM Verona 7, 2. CN Terrassa 5, 3. CN Sabadell 4, 4. Postdam 0

E-csoport, Nagyvárad 
ES Istanbul (török)-Team Strasbourg (francia) 4-10
Digi Oradea (romániai)-AN Brescia (olasz) 8-15
A csoport végeredménye: 1. AN Brescia 9, 2. Team Strasbourg 6, 3. Digi Oradea 1, 4. ES Istanbul 1

A 3. selelejtezőkörben (október 6. és 10.) az állva maradt 8 csapatot sorsolják majd párba (A, B, C, D), és az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak a főtáblára, míg a vesztesek majd az Euro-kupában folytathatják. 
Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb)
Vízilabda hírek