cover image
Egyéb

Így kell ezt – máris továbbjutott a BVSC

2018. szeptember 29. 19:19

Szűcs Levente együttese 9-0-val nyitott a francia Olympic Nice ellen, s végül 18-9-re nyert, így a vasárnapi, CN Barcelona elleni meccs eredményétől függetlenül továbblépet az Euro-kupában a következő körbe.

Tekintettel arra, hogy a BVSC háromcsapatos csoportba kapott besorolást, és szombaton azzal a francia Olympic Nice együttesével találkozott, amely pénteken este 10-8-ra kikapott a hazaiaktól, azonnal a továbbjutásért ugrott medencébe.

Nem is teketóriázott sokat a Szűcs Levente irányította alakulat, kiváló védekezéssel, Györke Zsolt védéseivel esélyt sem adott a nizzaiaknak – és ebből jöttek elöl a gólok. Szám szerint zsinórban kilenc, amelyből a Világkupa-győztes Pásztor Mátyás hármat vállalt magára. A 16. perc végén lőtte a rivális az első gólját, így a nagyszünetben 9-1-re vezetett a magyar csapat.

Térfélcsere után kiengedtek hátul a zuglóiak, de pillanatokig sem forgott veszélyben a nagy különbség, az öt kapott gólt hozó harmadik negyed minden bizonnyal a kapuba beálló Szakonyi Dánielt zavarhatta leginkább. A végén azért még közé tett egyet a vasutas, így 18-9-re nyert.

A csoport zárása vasárnap délben lesz – a CN Barcelona és a BVSC egymás között dönti el az első helyet.

Férfi Euro-kupa
C-csoport, Barcelona
Olympic Nice (francia)-BVSC-Zugló Diapolo 9-18 (0-4, 1-5, 5-5, 3-4)
Gólszerzők:
M. Filipovics 3, Nispeling 2, Mutambayi, Cakic, Cutovic, Caumette, ill. Pásztor 5, Mészáros Cs. 3, Várnai 3, Sugár 2, Létay 2, Lajkó, Török, Kovács P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. BVSC 3, 2. CN Barcelona 3, 3. Nice 0

A további program
Szeptember 30., vasárnap

CN Barcelona (spanyol)-BVSC-Zugló Diapolo, 12:00


Vízilabda hírek
BVSC
euro-kupa