cover image
Egyéb

BL: feltartóztathatatlan a Ferencváros

2018. szeptember 29. 18:18

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének második fordulójában az FTC-Telekom csapata 14-7-re legyőzte a holland AZC Alphen együttesét. A zöld-fehérek ezzel a sikerrel nagyon nagy lépést tettek a továbbjutást jelentő pozíciók, a csoport első két helyének megszerzése felé.

Tizenhét év után a Ferencváros csapata újra a Bajnokok Ligájában szállhatott harcba. Varga Zsolt együttese a második selejtezőkör küzdelmeit magabiztos, 17-7-es győzelemmel nyitotta a horvát Jadran Split gárdájával szemben. A franciaországi csoportselejtező második fordulójában a holland AZC Alphen következett. Az újoncok, Gárdonyi András, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás tegnap esti debütálása után ma délután Vogel Soma is bemutatkozhatott a legrangosabb európai kupasorozatban.

A hollandok ellen is kiválóan kezdett a magyar bajnok, az új csapatkapitány, Varga Dénes juttatta vezetéshez a zöld-fehéreket. Sedlmayer Tamás kettőre növelte a különbséget, majd nem sokkal később újfent Varga Dénes talált be az ellenfél kapujába, keretbe foglalva ezzel az első játékrészt, 3-0.
 
A második negyedben Vámos Márton duplázott, és feliratkozott a gólszerzők közé Nikola Jaksics valamint Aaron Younger is. Eközben a túloldalon Miralis és Mandolini révén csak a szépítésre futotta, a csapatok így ötgólos ferencvárosi vezetés mellett vonulhattak nagyszünetre.
 
Varga Dénes vezére volt a Fradinak

Varga Dénes vezére volt a Fradinak

Térfélcsere után tovább potyogtak a gólok - ezúttal Varga Dénes, Vámos Márton, Kállay Márk, Aaron Younger illetve Slobodan Nikics villant. Az Alphen együttesétől ezúttal is két találat érkezett, Coric és Indjic volt eredményes. Az eredményjelző ekkor már nyolcgólos differenciát mutatott.
 
Noha a negyedik negyedet Miralis, Indjic és Mandolini góljaival a hollandok nyerték meg 3-2 arányban (a zöld-fehéreknél Kállay Márk és Nikola Jaksics duplázta meg góljainak számát), az FTC-Telekom együttese második mérkőzésén is győzni tudott, ezzel együtt pedig nagyon nagy lépést tett a továbbjutást jelentő pozíciók, a csoport első két helyének megszerzése felé.
 
A Fradi vasárnap délután a házigazda Pays D'Aix ellen zárja a küzdelmeket.
 
„Azt gondolom, hogy annyira pörögtünk fel erre a mérkőzésre, amennyire szükséges volt. Nyilván egy ilyen meccsre nem kell feltétlenül 100%-osan pörögni, de komolyan kell venni minden ellenfelet, mert ez a Bajnokok Ligája. Ennek ellenére kicsit lassabb volt a játékunk és kevesebb volt a lefordulás, mint szerettem volna. Talán ez a fajta zóna, amit játszott az Alphen nem kedvezett nekünk, de még a szezon elején vagyunk, úgyhogy később mindenképpen javulni fognak a lövéseink és a helyzetkihasználásaink is" - értékelt a mérkőzés után Varga Zsolt
  
Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör 
F-csoport, Aix le Bain, 2. forduló 

FTC-Telekom–AZC Alphen 14-7 (3-0, 4-2, 5-2, 2-3)
Gólszerzők: Varga Dénes 3, Vámos 3, Kállay 2, Jaksics 2, Younger 2, Sedlmayer, Nikics, ill. Mandolini 2, Miralis 2, Indjic 2, Coric 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 2. forduló másik mérkőzésén 
Pays D'Aix–Jadran Split 11-12
 
Az állás: 1. FTC-Telekom 6, 2. Jadran Split 3, 3. Pays D'Aix 3, 4. AZC Alphen 0
 
További program
Szeptember 30., vasárnap 
AZC Alphen–Jadran Split, 11:00 
Pays D'Aix–FTC-Telekom, 12:45
 
További eredmények a 2. fordulóból
C-csoport, Herceg Novi

CSS Brasov (romániai)-Sintez Kazan (orosz) 8-13
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Vouliagmeni (görög) 8-7
Az állás: 1. Jadran Herceg Novi 6, 2. Vouliagmeni 3, 3. Sintez Kazan 3, 4. CSS Brasov 0

D-csoport, Sabadell
CN Sabadell (spanyol)-Postdam (német) 18-8
SM Verona (olasz)-CN Terrassa (spanyol) 13-13
Az állás: 1. CN Terrassa 4, 2. SM Verona 4, 3. CN Sabadell 3, 4. Postdam 0

E-csoport, Nagyvárad
AN Brescia (olasz)-ES Istanbul (török) 12-3
Digi Oradea (romániai)-Team Strasbourg (francia) 6-9
Az állás: 1. AN Brescia 6, 2. Team Strasbourg 3, 3. Digi Oradea 1, 4. ES Istanbul 1

A 3. selelejtezőkörben (október 6. és 10.) az állva maradt 8 csapatot sorsolják majd párba (A, B, C, D), és az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak a főtáblára, míg a vesztesek majd az Euro-kupában folytathatják. 
Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb)
Vízilabda hírek