cover image
Egyéb

Tízgólos győzelemmel tért vissza a BL-be a Ferencváros

2018. szeptember 28. 19:15

Tizenhét év után a Ferencváros csapata újra a Bajnokok Ligájában csobbant medencébe. Varga Zsolt együttese a második selejtezőkör küzdelmeit magabiztos, 17-7-es győzelemmel nyitotta.

Miként arról korábban beszámoltunk, három csapatunk részvételével hétvégén megkezdődik számunkra is a nemzetközi férfi kupaküzdelem, avagy mostantól végre újra a labda és a gólok a főszerepben. Az FTC a Bajnokok Ligájában, az OSC és a BVSC az Euro-kupában kezdte, kezdi meg remélhetőleg minél hosszabb menetelését. A zöld-fehérek Franciaországban, az újbudaiak Horvátországban, a vasutasok pedig Spanyolországban harcolnak a továbbjutást érő első két pozícióért.
 
6383. Ennyi nap után ma este a Ferencváros csapata újra a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában szállhatott harcba. Tizenhét esztendő elteltével Varga Zsolt tanítványainak első ellenfele a horvát Jadran Split együttese volt. 
 
A vezetést a harmadik minutumban Zovic révén a horvátok szerezték meg, ám rögtön, szűk egy percen belül érkezett az egyenlítő találat, Slobodan Nikics volt eredményes. Butic góljával hamarosan újra a riválisnál volt az előny, de a hajrában Stefan Mitrovics még egalizálni tudott, így az első negyed 2-2-es döntetlennel ért véget.

A második játékrészt a zöld-fehérek kezdték jobban - mondhatni Varga Zsolt legénysége kiszakította a gólzsákot. Nikola Jaksics, az első Bajnokok Ligája mérkőzésén vízbe ugró Sedlmayer Tamás és Aaron Younger találataival meglépett hárommal az FTC. Delic szépített, majd újabb ferencvárosi gólokat láthatott a közönség, ezúttal négyet. Stefan Mitrovics, Sedlmayer Tamás és Nikola Jaksics duplázta meg találatainak számát, a felvonást pedig Kállay Márk gólja zárta, 9-3.
Kállay Márk három góllal mutatkozott be a Fradiban

Kállay Márk három góllal mutatkozott be a Fradiban

 
Félidő után a Fradi ott folytatta, ahol a nagyszünet előtt abbahagyta. A harmadik etap 5-2-es részeredménnyel zárult - a horvátok mindkét szépítő találata ötméteresből született, míg a magyar bajnok szebbnél szebb gólokkal lépett el ellenfelétől.
 
A negyedik negyed 3-2-vel, a találkozó pedig tízgólos, 17-7-es ferencvárosi sikerrel zárult. Holnap a holland AZC Alphen vár a Ferencvárosra.
 
Varga Zsolt a derbi után így nyilatkozott a klub honlapjának: „Az első mérkőzésünk volt és számítottam is rá egy hét felkészülés után, hogy nem fog minden működni az elején. Az első negyedben sok ilyen tényező volt, de aztán szép lassan rendeződött a védekezés és tisztább lett a támadás, így felőröltük őket."
 

Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
F-csoport, Aix le Bain, 1. forduló

FTC-Telekom–Jadran Split 17-7 (2-2, 7-1, 5-2, 3-2)
Gólszerzők: Jaksics 4, Kállay 3, Sedlmayer 2, Vámos 2, Varga Dénes 2, Mitrovics 2, Nikics, Younger, ill. Zovic 3, Setka 2, Butic, Delic 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az 1. forduló másik mérkőzésén
Pays D'Aix–AZC Alphen, 20:00

További program
Szeptember 29., szombat

FTC-Telekom–AZC Alphen, 17:00
Pays D'Aix–Jadran Split, 19:00
Szeptember 30., vasárnap
AZC Alphen–Jadran Split, 11:00
Pays D'Aix–FTC-Telekom, 12:45

További eredmények az 1. fordulóból
C-csoport, Herceg Novi

Sintez Kazan (orosz)- Vouliagmeni (görög) 8-10
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-CSS Brasov (romániai) 15-5

D-csoport, Sabadell
CN Sabadell (spanyol)-SM Verona (olasz) 4-12
Postdam (német)-CN Terrassa (spanyol) 6-16

E-csoport, Nagyvárad
Digi Oradea (romániai)- ES Istanbul (török) 7-7
Team Strasbourg (francia)-AN Brescia (olasz) 5-16

A 3. selelejtezőkörben (október 6. és 10.) az állva maradt 8 csapatot sorsolják majd párba (A, B, C, D), és az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak a főtáblára, míg a vesztesek majd az Euro-kupában folytathatják.
Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb)
Vízilabda hírek